Acasă Actualitate Mutare spectaculoasă la Timișoara: „Operațiunea Teiul” sau cum primăria poate salva copacii,...

Mutare spectaculoasă la Timișoara: „Operațiunea Teiul” sau cum primăria poate salva copacii, dacă există și bunăvoință

642
DISTRIBUIȚI

Un timișorean, Florin Costin Ciocan, povestește cum a încercat să salveze un tei plantat acum 12 ani, care ar fi urmat să fie tăiat odată cu reabilitarea străzii. Bărbatul a apelat la Direcția de Mediu a primăriei și a găsit… bunăvoință. În următoarele zile, în fața casei timișoreanului au fost trimise un excavator și o macara, a fost nevoie să fie blocată circulația și refăcut branșamentul la rețeaua de apă, dar, într-un final, teiul a ajuns să fie primul copac din viitorul parc amenajat în zonă.

Teiului a fost cu atât mai important pentru Florin Costin Ciocan și soția sa cu cât acesta a fost plantat atunci când s-a născut fiica celor doi. Acum, timișoreanul le mulțumește angajaților Direcției de Mediu, firmei Sylc Con Trans, STPT-ului și Poliției Locale Timișoara. Povestea, așa cum o relatează bărbatul într-o postare pe Facebook:

„«Operațiunea Teiul», poveste cu final fericit.

Când s-a născut fiica noastră, am plantat în fața casei un tei.

În urmă cu câteva luni au început lucrările de reabilitare a străzii, pomii existenți urmau sa fie tăiați și alții plantați conform proiectului.

Acum două săptămâni am citit într-un articol că «funcționarii primăriei încearcă să salveze câțiva arbori valoroși» și a apărut o rază de speranță. Pentru noi, teiul nostru era cel mai valoros așa că am făcut o solicitare pe aplicația mobilă a Primăriei Timișoara.

Solicitarea a ajuns la Direcția de Mediu, la două doamne extrem de drăguțe care au rezonat cu povestea noastră și au început demersurile pentru salvarea teiului.

Sa strămuți un arbore de 12 metri n-a fost simplu deloc. A fost nevoie de buldoexcavator, macara de 18t, blocarea circulației, mutarea unor cabluri si refacerea branșamentului de apă (pagube colaterale).

Teiul a fost strămutat câteva sute de metri, într-un viitor parc. Sperăm să se prindă și să-i bucure și pe alții cu umbra și mirosul lui mulți ani de acum înainte. 

Mulțumim mult: Primăria Municipiului Timișoara, în special Direcției de Mediu, Sc Sylc Con Trans Srl, STPT – RATT, Direcția Poliția Locală Timișoara”.

Sursă foto: Florin Costin Ciocan – Facebook

Comentarii

comentarii