Acasă Actualitate Nesimțirea nu ține cont de vârstă

Nesimțirea nu ține cont de vârstă

1536
DISTRIBUIȚI

Cei 7 ani de-acasă! Depinde cine îţi face educaţia în cei 4-5 ani cât au mai rămas acasă. De la bunici ne aşteptăm să fie exemplu pozitiv pentru nepoţi şi tânăra generaţie. Numai că destul de des întâlnim anti-exemple sociale şi în rândul lor: îşi golesc cu mare dărnicie pungile pline cu pâine veche din casă la porumbei, pe trotuare, astfel că sunt invitate şi ciorile la masa îmbelşugată, pe trotuarele de la care avem pretenţia să fie curate.   

În parcuri, ce să mai vorbim! Toate aleile sunt pline de pâine umedă sau uscată, popcorn etc date de hrană porumbeilor de bunici şi bunicuţe, uitând că nepoţeii lor suportă direct consecinţele mizeriei.

La colţurile blocurilor, tot mai mulţi vârstnici lasă plasele cu gunoi menajer în locuri pe care altădată erau flori.

Dar ce te faci când un “domn” cu maşină cu număr străin îţi taie calea, mai rău decât o pisică neagră! Cu tupeu, “domnul” trecut de mult de vârsta tinereţii, a blocat trotuarul, pentru că aşa avea el chef. Şi pentru că a fost atenţionat despre urâtul gest, a intrat în dicuţii cu un alt octogenar, aşa, ca să arate că muşchiul său asta vrea, atât poate şi asta face.

Comentarii

comentarii