Acasă Cultura Nocturnalii în Curtea Franciscană din Timișoara: Doctor Faustus – live drama music...

Nocturnalii în Curtea Franciscană din Timișoara: Doctor Faustus – live drama music show

1507
DISTRIBUIȚI
Premiera spectacolului Dr. Faustus de Kocsardi Levente la Centrul De Cultura si Arta Timisoara, Timis, Joi 22 August 2019, Cornel Putan

Asociația Culturală Arte-Factum continuă Nocturnaliile în Curtea Franciscană din Timișoara cu ”Doctor Faustus” – live drama music show. Kocsárdi Levente a compus muzica, a regizat  și interpretează acest spectacol, bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann,  joi, 27 august 2020, de la ora 20:30.

Rolul artei și precaritatea existenței artistului, crizele de inspirație ale creatorului și criza umanității, vocația tragică a ratării, fragilitatea și  polaritatea geniului,  compromisul fatal și eul  supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și mundan, disjuncția geniului de schizofrenie – acestea sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom. 

Actor, regizor și compozitor de muzică de teatru, Levente Kocsárdi  a conceput spectacolul ca pe un proiect evolutiv.

”Orchestra  faustiană” a show-ului  îi are  în componență pe tinerii muzicieni  Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară), Ana Pricop (violoncel).  Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici.

”Drama doctorului Faustus, teama de ratare și disperarea artistului a cărui criză de inspirație se suprapune crizei globale, sunt teme mai actuale decât oricând.  Este un subiect care m-a preocupat în tot acest timp trăit în teatru, aș putea spune că sunt 25 de ani de când pregătesc acest spectacol, iar astăzi, când am vârsta personajului său, am hotărât să-i expun vulnerabilitățile”, explică artistul. 

Proiect de autor, ”Doctor Faustus – live drama music show” se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi  pentru acest theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă,  un Faust contemporan, cu dilemele, disonanțele și acutele  lumii  sub semnul terifiant al imprevizibilului. Dramaturgia este realizată de Simona Donici.  Videoartist: Cornel Putan.

Toate regulile de protecție anticovid 19 prevăzute legal vor fi respectate cu strictețe. În acest context, locurile la spectacol  vor fi limitate, iar accesul se va face exclusiv prin rezervarea (la tel. 0752 111 807) brățărilor de acces.

”Doctor Faustus – live drama music show” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Evenimentul se desfășorară în Curtea Franciscană și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Parteneri, Centrul de Cultură și Artă  al Județului Timiș și Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.

Comentarii

comentarii