Acasă Actualitate Nori negri deasupra AEM Timișoara. Fabrica este pustie, angajații au fost trimiși...

Nori negri deasupra AEM Timișoara. Fabrica este pustie, angajații au fost trimiși în concediu

DISTRIBUIȚI

Nori negri deasupra AEM Timișoara, cel mai mare producător contoare pentru energie şi gaze din România. Una dintre puținele companii din România care, de 53 de ani, a rezistat schimbărilor politice și economice, este într-o situație precară. De la începutul lunii și până pe 15 august toți angajații au fost trimiși în concediu. fără a primi salariile. Prin fabrica de la Timișoara bate vântul, și, spun sursele noastre, a fost sistată alimentarea cu energie electrică și cu gaz metan. Doar portarul și un angajat de la resurse umane au mai rămas pe redută.

Conform unor surse ale colegilor de la Renașterea Bănățeană, societatea are datorii la buget de 40 milioane de lei, din care 20 de milioane au fost restructurate pe bana OUG Nr. 6/2019 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale. De asemenea AEM are datorii de 1,5 milioane de lei la furnizorul de energie electrică și 3 milioane de lei la cel de gaz. Conform ultimului bilanț depus la ANAF, AEM SA a realizat anul trecut un profit de 4,9 milioane de lei și datorii de 209,4 milioane lei. Anul trecut societatea avea 665 de angajați, cel mai mic număr din ultimii 15 ani.

Conform ANAF, la data de 30.06.2023 ”firma nu este publicată în lista companiilor cu obligaţii restante la buget care depășesc plafonul minim” și ”firma nu este publicată în lista albă a companiilor fără obligaţii restante la buget”. Prin urmare ceva datorii există, dar ele nu depășesc plafonul minim.

După scandalul în care a fost implicată conducerea societății în urmă cu trei ani AEM Timișoara are o structură a acționariatului compusă din: Ionel Pepenică – 54%, Tiberiu Hidi – 15%, Cosmin Ștefăniță Ciovică – 5% și Luxten Lighting Company SA – 24% (companie deținută în proporție de 63,74 procente de Nicolae Claudiu Rădulescu, un apropiat la fostului președinte Traian Băsescu).

Comentarii

comentarii