Acasă Actualitate Numărul de directori din Colterm, redus de la șapte la patru

Numărul de directori din Colterm, redus de la șapte la patru

615
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 16 iunie, consiliul de administrației (CA) al Colterm a decis ca numărul de directori să fie redus la șapte la patru. Această măsură ar fi prima dintr-un set de directive pregătite pentru a eficientiza compania. Același CA pregătește și o restructurare a companiei.

„Consiliul de Administrație a început un proces de transformare masivă a Colterm prin care ne dorim ca această companie să reducă cheltuielile și să devină eficientă și stabilă. Având în vedere situația financiară a societății, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcțiile de conducere. Prea mulți ani Colterm a fost un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpușată de diverse interese personale sau de partid”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Concret, în noua organigramă a Colterm, nu se mai găsesc posturile de director marketing, director comercial și director de producție. În etapa a doua a acestei reorganizări, potrivit reprezentanților primăriei, Colterm va reduce numărul de posturi cu 20%, adică cu aproximativ 160. Majoritatea personalului vizat de această restructurare ar fi neimplicat în procesul de producție, asigură reprezentanții primăriei.

„În acest moment, cheltuielile salariale ale Colterm se ridică la aproximativ 4 milioane de lei pe lună. Prin această reorganizare vom economisi circa 800.000 de lei pe lună. Acești bani sunt absolut necesari companiei și vor fi folosiți atât pentru investiții, cât și pentru stingerea datoriilor acumulate în ultimii 20 de ani”, a declarat Cristian Mîțu, președintele Consiliului de Administrație al Colterm.

Comentarii

comentarii