Acasă Cultura O carte pe zi! Dr. Lavinia Bratu, UMF Timișoara, își lansează Jurnalul...

O carte pe zi! Dr. Lavinia Bratu, UMF Timișoara, își lansează Jurnalul terapeutic – 365 de zile, 5 minute cu tine

1561
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi! Dr. Lavinia Bratu, cadru didactic la UMF Timișoara, își lansează Jurnalul terapeutic – 365 de momente de reconectare cu tine, online, live pe facebook, miercuri, 11.11.2020, la ora 19.00.

Lavinia Melania Bratu este dr. biolog, consilier nutriție, lector la UMF Timișoara, formator și speaker motivațional ”Stil de viață sănătos și echilibrat”. 

Este de asemenea editor şi autor a două cărți: “Dietetica – o nouă filosofie de viață – Despre schimbare, simplitatea, sănătate” – vol. 1 și “Hrană pentru minte, suflet și viață” – vol.2. 

”Fă un pas spre schimbarea pe care o cauți în adâncul tău și bucură-te de această călătorie, „365 de zile, 5 minute cu tine!”. Te aștept alături de invitații mei la lansarea on-line, ce va avea loc live pe facebook, miercuri, 11.11.2020, la ora 19.00. Nădăjduiesc să te surprind plăcut și să răsplătesc prezența ta alături de mine”, îndeamnă dr. Bratu.

Despre această minunată carte, dr. Lavinia Bratu a explicat:

Fiecare moment pe care-l vei petrece alături de jurnalul terapeutic personal te va conduce mai aproape de tine. Această practică zilnică, de a citi și a scrie câteva rânduri, această introspecție aduce o transformare semnificativă vieții. Îți poate deschide o nouă perspectivă asupra sensului, asupra drumului pe care pășești zi de zi. Invitația mea către tine este să îți acorzi șansa de a te descoperi, cu resurse nebănuite de a fi…

Trăim vremuri în care schimbarea și adaptarea are nevoie să ne prindă în plin proces conștient inițiat, cu o practică deliberată către evoluție. Adresând o întrebare bună, într-un moment de introspecție personală, de undeva mai departe decât zona conștientului – din adâncul inconștient, chiar de acolo! – poți accesa răspunsuri despre tine, despre oameni, relații și sensul tău în viață.

Potențialul tău are nevoie să fie adus la lumină…

Și tu, la fel ca și mine, noi toți avem un potențial impresionant de devenire. O simplă practică zilnică și doar câteva minute – 5 minute din 1440 de minute! -, câte sunt în 24 de ore… Doar atât! Și, cu atât de puțin timp alocat exclusiv pentru tine, oare…

Îți poți imagina cum va arăta viața ta, după 365 de zile de auto-terapie?

Zilnic, 5 minute cu tine, citind câteva rânduri și răspunzând la o întrebare bună, despre tine? Fiecare zi are o întrebare despre tine! Cercetările în domeniul psihologiei, argumentează de ceva vreme nevoia omului de a scrie. Psihologia a înțeles de mult despre scrierea personală axată pe emoții, ca fiind un mecanism ce poate ajuta omul să-și recunoască emoțiile, mai apoi, să fie împăcat cu sentimentele sale. Cuvintele sunt purtătoare de emoții pe care, prin scris le scoți din tine, le analizezi prin văz… Astfel, aduci claritate intențiilor tale, visurilor sau rezoluțiilor personale.

Fiecare moment pe care-l vei petrece cu tine, te conduce mai aproape de tine. Prin această practică zilnică, de a citi și a scrie doar câteva minute pe zi, aduci o transformare semnificativă vieții, mai mult, rostului în lume…

Îți doresc o călătorie fascinantă, alături de tine, cel de ieri, în descoperirea ta, a celui care vei fi mâine… Doamne ajută!

Jurnalul poate fi găsit în librării sau online: http://cartu.xyz/jurnal-terapeutic. Linkul evenimenului îl găsești aici:

https://www.facebook.com/events/404984127338381.

Gh. MIRON

Comentarii

comentarii