Acasă Actualitate O carte terifiantă! Două volume din Războiul din Ucraina vor fi lansate...

O carte terifiantă! Două volume din Războiul din Ucraina vor fi lansate în sala de conferințe a Medici’s Academica Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primele două volume ale copleșitoarei cărți Războiul din Ucraina vor fi lansate în sala de conferințe a clinicii Medici’s Academica, calea Circumvalațiunii nr. 8 – 10, Timișoara, parter, librăria Cartea de Nisip, în 29 septembrie și în 1 octombrie, de la ora 11,40.

Lucrarea este scrisă de Sorin Roșca Stanescu, Iosefina Pascal, politicianul Cozmin Gușă, fiul său Andrei Gușă, jurnalistul, Marius Ghilezan, fostul europarlamentar Adrian Severin, H.D. Hartmann, Petru Romoșan, iar ilustrațiile sunt făcute de caricaturistul de renume mondial Ștefan Popa-S, din Timișoara.

Iosefina Pascal a explicat: “Cartea Războiul din Ucraina este dovada scriptică a faptului că democrația este vie, dar reprezintă și un semnal de alarmă tras cu privire la pericolul intrării în „Epoca Post-Adevăr”.

Structurată pe zile, ca un veridic jurnal de război, cartea Războiul din Ucraina va
așterne în fața ochilor dumneavoastră interpretări diferite ale întâmplărilor aflate și acum în desfășurare.

Mai mult decât atât, Războiul din Ucraina este o „carte documentar” prin intermediul căreia cititorul va parcurge toate etapele premergătoare războiului la care asistăm astăzi și va primi răspunsuri multiple la întrebările cu privire la urmările resimțite atât de România, cât și de întregul Occident, din cauza relațiilor explosive dintre Rusia și lumea civilizată.

De la lecții de istorie și de drept internațional până la previziuni economice și sociologice și, nu în ultimul rând, o notă de pamflet amar, autorii acestei cărți și-au propus să vindece societatea măcinată de „propaganda urii” și să unească poporul dezbinat în față evenimentelor istorice copleșitoare.

Războiul din Ucraina reușește să promoveze ceea ce mass media, precum și părțile beligerante au uitat sau trunchiat cu bună știință în aceste momente de inflexiune istorică: „Dreptul la opinie și liberă informare”.

 

Comentarii

comentarii