Acasă Actualitate O comunitate de penticostali din vestul țării, afectată de Covid-19. DSP anunță...

O comunitate de penticostali din vestul țării, afectată de Covid-19. DSP anunță că sunt 3 focare de infecție

DISTRIBUIȚI

Zece cadre medicale de la două spitale și mai multe persoane dintr-o comunitate de penticostali au fost confirmate cu noul coronavirus. Hațeg și Hunedoara sunt considerate ”zone roșii”, a anunțat DSP.

În cazul cadrelor medicale infectate, este vorba despre nouă asistente de la Spitalul Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara – spital COVID-19 şi o infirmieră de la Spitalul Orăşenesc Haţeg.

DSP Hunedoara a demarat controale în spitale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 şi anunţă verificări şi în instituţiile publice din judeţ.

„Vorbim despre transmitere comunitară. În momentul acesta, putem spune că focare sunt la Hunedoara şi Haţeg. Astăzi, s-a mai depistat un focar într-o comunitate de penticostali, la Hunedoara. Am trimis echipa şi a fost deschisă deja o anchetă epidemiologică”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

În raportările INSP, judeţul Hunedoara figurează, miercuri, cu 798 de infecţii, cu 16 mai multe faţă de ziua precedentă. 61 de persoane sunt internate, iar 50 au refuzat spitalizarea.

La nivelul judeţului, aproape 350 de teste pentru Covid-19 au fost trimise spre prelucrare şi se aşteaptă primirea rezultatelor, anunță realitateadehunedoara.net

Comentarii

comentarii