Acasă Actualitate O nouă activitate de întreținere pentru seniorii Timișoarei

O nouă activitate de întreținere pentru seniorii Timișoarei

DISTRIBUIȚI

O nouă activitate de întreținere la Centrul de zi ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara!

Beneficiarii serviciilor sociale oferite de municipalitate prin Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”din cadrul DASMT au parte din această săptămână de o nouă activitate de întreținere, pe lângă cea de recuperare, cea de kinetoterapie.

Terapia prin mișcare are scopul de recuperare a mobilității persoanelor vârstnice, care frecventează centrul, reeducarea sensibilității, a controlului, a respirației, dar și a echilibrului. Beneficiarii s-au arătat deosebit de receptivi la noua activitate.

Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” își are sediul în Timișoara pe str. Calea Sever Bocu nr.44A și numără peste 160 de beneficiari. Dintre aceștia 67 de persoane vârstnice frecventează activitățile și beneficiază de serviciile Centrului de Zi, diferența fiind completata de numărul celor care beneficiază de serviciile Compartimentului de Îngrijire la Domiciliu .

Beneficiarii centrului de zi sunt persoane vârstnice, care au împlinită vârsta legală de pensionare conform legii, cu domiciliul/reședința în municipiul Timișoara și care se află în risc de marginalizare și excluziune socială ca urmare a limitării fiziologice și fragilității caracteristice fenomenului de îmbătrânire.

Beneficiarii Compartimentului de Îngrijire la domiciliu sunt persoane vârstnice care au împlinit vârsta legală de pensionare, cu domiciliul/reședința în municipiul Timișoara, locuiesc singure sau cu alte persoane vârstnice, aflate în situaţii de dificultate ca urmare a pierderii sau limitării autonomiei funcționale și se află în risc de excluziune social – a explicat Corina Eva.

 

 

Comentarii

comentarii