Acasă Actualitate O nouă plângere penală împotriva primarului Nicolae Robu. Podul Dragalina, reabilitat fără...

O nouă plângere penală împotriva primarului Nicolae Robu. Podul Dragalina, reabilitat fără autorizație de construire

2033
DISTRIBUIȚI

Reabilitarea podul Dragalina, se pare, a fost făcută fără autorizație de construire, în perioada 24 aprilie – 16 octombrie 2019, deși lucrările începuseră încă din primăvara lui 2018. Astfel, au fost încălcate articolul 3 literele b) și c) din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, iar Inspectoratul de Stat în construcții, sesizat de un timișorean, a efectuat un control, pentru a lămuri situația.

Nereguli la obiectul de reabilitare au fost semnalate de Lucian Mugur Șerdean, unul dintre timișorenii activi în criticarea administrației Robu, pe Facebook. Lipsa autorizației a fost confirmată de Inspectoratul de Stat în Construcții, în răspunsul dat la adresa acestuia. În documentul semnat de inspectorul șef regional Emil-Adrian Gârleanu, se precizează și că au fost sesizate organele de urmărire penală competente.

În răspunsul primit de Șerdean se arată: „Ca urmare a controalelor efectuate de către inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Timiș, la obiectivul «Reabilitare POD ȘTEFAN CEL MARE» situat în Timișoara, Bvd. General Dragalina» a rezultat executarea de lucrări de construcții în lipsa autorizației de construire, în perioada 24.04.2019-16.10.2019.

Având în vedere faptul că lucrările de construcții executate la obiectivul «Reabilitare POD ȘTEFAN CEL MARE» se încadrează în categoria lucrărilor prevăzute la art. 3 lit. b) și c) din Legea nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a căror executare se poate realiza numai cu respectarea autorizației de construire și ținând cont de dispozițiile art. 24, lit. a) din Lege potrivit cărora executarea fără autorizație de construire sau desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art.3 lit. b) și c) constituie infracțiune, au fost sesizate organele de urmărire penală competente, în vederea tragerii la răspundere a făptuitorilor”.

Comentarii

comentarii