Acasă Economic O protecţie a mediului activă scade riscul în cadrul proiectării construcţiilor

O protecţie a mediului activă scade riscul în cadrul proiectării construcţiilor

562
DISTRIBUIȚI

Siguranţa cu screeningu-ul MEDIU+BAU în cadrul evaluării imobilelor

Odată cu extinderea UE, întreprinderi internaţionale îşi extind activitatea în ţările nou aderate la UE. Fie ca este vorba de concerne sau dezvoltatori imobiliari, la construcţia unui nou business-center, parc industrial sau complex de locuinţe, sunt valabile cele mai severe prevederi UE, în special cu privire la protecţia mediului.
 Implementarea protecţiei mediului ca şi componentă stabilă a managementului de proiect este o provocare esenţială în domeniul afacerilor imobiliare internaţionale.
„Pentru a acţiona cu succes, este necesară o alianţă competentă formată din dezvoltatori imobiliari, arhitecţi şi ingineri. Doar cine cunoaşte atât piaţa şi dispune de contactele necesare cu autorităţile şi partenerii colaboratori, poate implementa standardele moderne ale protecţiei mediului”, susţine Dr.-Ing. Wolfgang Perbix, directorul MEDIU+BAU SRL. Societatea aparţine Grupului International BAU+TEC şi, în momentul de faţă, îşi consolidează poziţia pe pieţele Europei Centrale şi de Est, în special cu susţinerea finanţărilor austriece şi în strânsă colaborare cu Agenţia economică a Landului Austria Inferioară, ecoplus Internaţional România. Astfel, în momentul de faţă, compania a înfiinţat puncte de lucru în Slovacia şi în cadrul business-centre-ului ecoplus din Timişoara.
Specialiştii de mediu sunt consultaţi de către investitori, dezvoltatori imobiliari sau administraţii locale în special în probleme de asanare a siturilor industriale contaminate. „Cine ar dori să-şi asume riscul de a investi într-un proiect pe un teren sau cu clădiri contaminate?“, spune Dr. Perbix. O primă identificare a riscurilor de mediu potenţiale cu ajutorul screening-ului de mediu MEDIU+BAU, de regulă, nu este foarte costisitoare şi oferă o buna privire de ansamblu iniţială. În cazul contaminărilor relevante urmează o evaluare de mediu tehnică şi economică completă a locaţiilor şi a clădirilor şi elaborarea conceptelor de asanare corespunzătoare. „Cu ajutorul auditului de mediu al MEDIU+BAU oferim clienţilor noştri mai multă siguranţă în implementarea cu succes a proiectelor luând în considerare protecţia mediului“, afirmă Dr. Perbix.
MEDIU+BAU SRL este o Asociaţie Internaţionala a Inginerilor, care s-a specializat pe asanarea construcţiilor în domeniul protecţiei mediului. MEDIU+BAU Timişoara este o întreprindere a Grupului BAU+TEC, fiind activă internaţional atât în geotehnică (soluri poluate) cât şi în construcţii civile.
 

Comentarii

comentarii