Acasă Actualitate Prefectul nu mai atacă organizarea concursului pentru şefia RATT

Prefectul nu mai atacă organizarea concursului pentru şefia RATT

409
DISTRIBUIȚI
altPrimăria Timişoara anunţa, luna trecută, organizarea, în data de 2 septembrie, a unui nou concurs pentru desemnarea directorului general al Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT), după ce situaţia ultimului concurs, câştigat de Ioan Goia şi contestat vehement, nu a fost încă lămurită. Cu o zi înainte de data desfăşurării concursului, în 1 septembrie, Instituţia Prefectului judeţului timiş transmitea Primăriei Timişoara o adresă prin care se menţionau o serie de încălcări ale prevederilor legale la organizarea concursului, programat pentru a doua zi, “pentru a se evita un nou proces cu Primăria Timişoara având ca obiect concursul pentru ocuparea postului de director al RATT”, după cum transmiteau chiar reprezentanţii instituţiei.

 Prefectul a declarat însă că este dispus să facă o vizită la primărie pentru analizarea documentaţiei şi dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, nu va mai fi vorba de nicio contestaţie din partea insituţiei pe care o conduce. Zis şi făcut, prefectul de Timiş a călcat, luni dimineaţă, pragul primăriei şi după ce a discutat cu primarul şi a analizat documentaţia şi planurile de management prezentate de candidaţi, a dat verdictul: e în regulă, concursul nu va fi contestat de Prefectură. Mircea Băcală a atras însă atenţia asupra procesului încă existent, cu ultim termen 14 septembrie, în urma căruia pe funcţia de director al RATT ar putea fi repus Eugen Stănescu, fost şef al regiei şi contracandidat al lui Ioan Goia la examenul trecut. 
 
Luptă în doi
 
La examenul din 2 septembrie au participat doi candidaţi, asta chiar dacă iniţial fuseseră depuse trei dosare. Candidatura lui Andrei Sedan, un fost angajat al regiei, a fost respinsă, astfel că în cursă au rămas doar Ioan Goia, actualul director tehnic şi Florian Zanfir, fostul director de exploatare, concediat după ce Goia a devenit director general. Dacă prefectul s-a lămurit asupra concursului, considerându-l în regulă, Sedan pare acum hotărât să conteste respingerea candidaturii, după ce luni a solicitat un document scris prin care să i se explice acest aspect. Comisia de concurs, condusă de primarul Gheorghe Ciuhandu, nu a făcut încă public rezultatul concursului din 2 septembrie. 
 

Comentarii

comentarii