Acasă Actualitate Opt ani fără Mitropolitul Nicolae al Banatului

Opt ani fără Mitropolitul Nicolae al Banatului

DISTRIBUIȚI

În fiecare duminică, după acel “Amin!” al oficierii Sfintei Liturghii, privirile blânde ale Mitropolitului Nicolae cuprindeau întreaga Catedrală Mitropolitană, uneori se opreau asupra altor priviri care se îndreptau cu speranţă spre el, alteori căuta, cu zâmbetul pe buze, copiii care alergau la jilţul său, pentru binecuvântări. Avea o vorbă bună pentru fiecare, care abia se auzea, parcă neîndrăznind să tulbure tainele liturghiei abia încheiate.

Acel zâmbet aducător de linişte a apus dintre noi, într-o noapte de 28 septembrie 2014, când aproape de miezul nopţii, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din Timişoara au cutremurat cerul, iar creştinii, ştiind ce s-a întâmplat, au aprins lumânări şi candele în casele lor, rugându-se pentru sufletul celui care a păstorit Biserica Ortodoxă Bănăţeană timp de 52 de ani.

Un om de aleasă cultură şi nobleţe sufletească, un om care credea în Unitatea bisericilor creştine patronate de Unul Hristos, credem că se roagă în continuare, din veşnicie, alături de Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş şi de fostul mitropolit Vasile Lăzărescu, pentru pământul Banatului, pentru noi toţi.

Vrednic de pomenire să-i fie numele, în veci! Odihnă veşnică! 

 

Comentarii

comentarii