Acasă Actualitate Pacienţii cu HIV-SIDA din Timişoara pot discuta online şi gratuit cu medicii...

Pacienţii cu HIV-SIDA din Timişoara pot discuta online şi gratuit cu medicii despre boala lor

657
DISTRIBUIȚI

conferinte online hiv-sidaPână în 2 iulie 2013, pacienţii suferinzi de HIV-SIDA din Timişoara care au acces mai greu la medici pot participa la conferinţele online gratis şi anonim, pentru a discuta despre boala lor.

Conferinţele sunt organizate de Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), în zilele de marţi şi joi, între orele 14.00-16.00, pe portalul www.edumedical.ro/aras. De asemenea, la eveniment pot participa şi cei care sunt interesaţi de acest subiect sau sunt apropiaţi de o persoană diagnosticată cu HIV/SIDA.

Conferinţe online garantează anonimitatea şi confidenţialitatea informaţiilor venite din partea pacienţilor. Temele în dezbatere sunt: relaţia medic-pacient, echilibrul emoţional al pacientului, sarcina şi rolul de părinte etc.

În prezent, un pacient cu HIV/SIDA are acces la un singur medic prin sistemul medical de stat. Ce se întâmplă în cazul în care apar probleme în comunicarea dintre medic şi pacient? Dacă în Timiş sunt câteva sute, în România sunt diagnosticate peste 11.581 de persoane infectate cu HIV/SIDA în viaţă (conform www.cnlas.ro, 31 decembrie 2012).

Din fericire, în prezent, în ţara noastră, bolnavii trataţi cu terapiile moderne au șanse să trăiască peste 80 de luni de la diagnosticare (faţă de 10 luni în anii 1990). Acest lucru este posibil numai dacă există o foarte bună cooperare între medic şi pacient, care să asigure o cât mai bună aderenţă a acestuia la tratament.

Comentarii

comentarii