Acasă Actualitate Papa Francisc a numit un nou episcop romano-catolic de Timişoara

Papa Francisc a numit un nou episcop romano-catolic de Timişoara

1207
DISTRIBUIȚI

Episcopul romano-catolic de Timişoara, Martin Roos, a anunțat miercuri, 16 mai, că Papa Francisc a numit ca nou episcop romano-catolic.

„Cu bucurie în suflet anunţ clerul, persoanele consacrate şi enoriaşii diecezei noastre, că în această zi, în data de 16 mai 2018, Sfântul Părinte, Papa Francisc l-a numit ca nou episcop romano-catolic de Timişoara pe Pr. Pál József-Csaba, canonic, arhidiacon şi paroh… Pe noul episcop să-l însoţim cu rugăciunile şi urările noastre de bine. Bunul Dumnezeu să-l ocrotească şi să-i dăruiască multă putere, har îmbelşugat şi bucurii în activitatea arhierească”, a anunţat Martin Roos. 

În vârstă de 75 de ani, Martin Roos, este episcop al Timişoarei din 1999.

Noul episcop Pál József-Csaba s-a născut la 3 decembrie 1955 în localitatea Şoimeni-Ciuc, judeţul Harghita. După studiile gimnaziale a urmat aşa numita Şcoala de Cantori din Alba Iulia. După absolvire şi-a continuat studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. A fost hirotonit întru preot la 21 iunie 1981 de către episcopul Jakab Antal.   După hirotonire timp de patru ani a activat în calitate de capelan la Parohia Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul din Târgu Mureş, iar începând cu anul 1985 şi-a continuat activitatea în Dieceza de Timişoara.    Episcopul Sebastian Kräuter l-a numit paroh de Bacova, Buziaş şi Nitzkydorf. În anul 1987 a ajuns în Parohia „Maria Zăpezii” din Reşiţa ca preot-paroh, ulterior fiind numit decan, respectiv arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan.    În cadrul Capitlului Catedralei a primit titlul de Canonicus Carolinus Senior. Începând din 1994 este directorul responsabil al revistei diecezane „Vita Catholica Banatus”.

Comentarii

comentarii