Acasă Eveniment Ungurii au consulat la Timişoara…

Ungurii au consulat la Timişoara…

688
DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Republicii Ungare în România, Füzes Oszkár, a ţinut să sublinieze importanţa oraşului de pe Bega pentru Ungaria. Declaraţia a fost făcută, vineri, la Timişoara. Ambasadorul maghiar a fost prezent la inaugurarea Consulatului Onorific al Ungariei la Timişoara.

Consulatul ce leagă trei ţări…

Chiar în centrul oraşului, pe strada Franz Liszt, nr. 6, a fost inaugurat, vineri, Consulatul Onorific al Ungariei la Timişoara. Pánczél Zoltán Tibor a fost numit cu acest prilej consul onorific al ţării vecine. Noul consul este omul care a adus celebrele Fornetti în România. Originar din Satu Mare, Tibor este  preşedintele Consiliului director al Fornetti România. „Acest nou consulat va  lega România, Ungaria şi Serbia. El este important în contextul euroregiunii DKMT, pentru că aici putem face un triunghi care leagă Timişoara de Szeged şi de Subotica, care poate deveni un centru mare. Consulatul are exact aceleaşi atribuţii, drepturi şi obligaţii, ca orice consulat general. Pentru noi, Timişoara este mai importantă ca niciodată.
E important ca ungurii să se simtă acasă la Timişoara”, a spus, la inaugurare,  Füzes Oszkár, ambasadorul Republicii Ungare în România. Programul cu publicul al consulatului va fi de luni până vineri, între orele 11-16. La inaugurarea noului consulat au participat  Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, subprefectul Călin Dobra şi fostul preşedinte al CJT, Dan Ioan Şipoş. Ciuhandu nu a uitat să menţioneze, în discursul său de la consulat, că relaţia dintre Ungaria şi Timişoara este foarte strânsă… mai ales că oraşul de pe Bega a fost cândva capitala Ungariei.

Comentarii

comentarii