Acasă Eveniment Percheziții de amploare la traficanții de droguri, în mai multe orașe importante...

Percheziții de amploare la traficanții de droguri, în mai multe orașe importante din țară

DISTRIBUIȚI

Descinderi în mai multe orașe importante din țară, miercuri dimineață, la traficanții de droguri.

“La aceasta oră, polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT efectuează 82 de percheziții domiciliare. Peste 150 de persoane vor fi conduse la audieri.

Dosarele instrumentate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj și Galați și Biroul Teritorial Sibiu vizează comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

La data de 05.10.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu , împreună cu poliţişti din 12 judeţe efectuează 82 de percheziţii domiciliare în cauze privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, peste 150 de persoane urmând a fi conduse la audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Sunt vizate persoane, care în perioada 2021 – 2022 au procurat, deţinut şi comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar şi noi substanţe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuş, Turda, Gherla, precum şi în mai multe localităţi din zona Munţilor Apuseni.

Peste 120 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca efectuează 36 de percheziţii domiciliare în municipiile Turda, Câmpia Turzii şi comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj şi în judeţul Maramureş, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acţiunii sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi efectuează 7 de percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi, într-o cauză privind comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prin înfiinţarea şi întreţinerea unor culturi de canabis, indoor, în scopul comercializării către consumatori din judeţul Galaţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu poliţiştii din cadrul poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia efectuează 4 percheziţii domiciliare în judeţul Sibiu, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2021 – 2022, persoanele cercetate au comercializat droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar şi noi substanţe psihoactive mai multor consumatori din judeţul Sibiu.

Peste 20 de persoane vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu polițiști din cadrul BCCO Alba-Iulia, BCCO Cluj-Napoca, BCCO Galați, BCCO Tg. Mureș, BCCO Oradea, BCCO Brașov, BCCO Timișoara, SCCO Sibiu, SCCO Satu-Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Arad, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acțiunea beneficiază de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat oficial.

Comentarii

comentarii