Acasă Actualitate Pericol de explozie pe strada Popa Şapcă, Muncitorii au lăsat un cartier...

Pericol de explozie pe strada Popa Şapcă, Muncitorii au lăsat un cartier întreg fără gaz

1285
DISTRIBUIȚI

Muncitorii care lucrează pe eternul șantier de pe strada Popa Șapcă au reușit să taie și o țeavă de alimentare cu gaz. Este încă un incident major cu care se confruntă locuitorii din zonă, după ce muncitorii care lucrează acolo au mai tăiat firele de curent electric şi de UPC.

De data aceasta pericolul a fost însă mare, locuitorii din zonă fiind avertizați de urgență să fie atenți la aparatele alimentate cu gaz.

Conform viceprimarul Dan Diaconu: ”ţeava avariată s-a aflat la o adâncime mult prea mică, de numai 15 centimetri sub suprafața solului. Normal trebuia să fie îngropată la peste 80 de cm de suprafață, tocmai pentru a se evita asemenea incidente”.

Prin urmare, firma care a montat respectiva țeavă nu a respectat proiectul.

Delgaz Grid a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii de pe străzile Popa Șapca, Vasile Lucaciu, Aurel Popovici, Constantin Brâncuși, Zurobara, Sebastian Iordan și București. Conforma companiei întreruperea a fost realizată începând cu ora 9:00, ca urmare a unui incident survenit la rețeaua de distribuție gaze naturale. ”Echipele companiei lucrează  în vederea remedierii situației, reluarea treptată a alimentarii cu gaze naturale fiind estimată a se realiza pe parcursul zilei de 14 august, începând cu ora 14:00, în funcție de prezența la domiciliu a consumatorilor afectați, măsura fiind necesară pentru efectuarea operațiunilor în condiții de siguranță”, precizează compania.

Comentarii

comentarii