Acasă Eveniment Peste 150 de amenzi pentru vehiculele de mare tonaj care circulă sau...

Peste 150 de amenzi pentru vehiculele de mare tonaj care circulă sau staționează ilegal în Timișoara, în primele trei luni ale anului

DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara continuă să ia măsuri cu privire la sesizările cetățenilor legate de autovehiculele de mare tonaj care se deplasează sau staționează ilegal în oraș. De la începutul acestui an, polițiștii locali au dat 156 de amenzi pentru astfel de fapte.

„Cu privire la aceste aspecte au fost primite și sesizări de la cetățeni care reclamă faptul că astfel de autovehicule se deplasează pe străzi precum Azaleelor, în apropierea căreia se afla și un șantier, dar și pe Musicescu, Calea Șagului și altele. Numai în prima locație semnalată au fost aplicate un număr de patru sancțiuni conducătorilor auto care circulau pe străzile Petuniei și Magnoliei. Alți doi conducători auto aflați la volanul unor autovehicule de mare tonaj au fost sancționați după ce au fost depistați deplasându-se pe Calea Bogdăneștilor și pe strada Hector”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara în legătură cu ultimele astfel de fapte depistate.

De la începutul acestui an, polițiștii locali ar fi aplicat 156 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat prevederile OUG 195/2002, prin care se interzice circulaţia autovehiculelor cu mase sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă, dar și celor care nu au respectat prevederile HCL 485/2006 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în  Timişoara și HCL 486/2006 privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul Municipiului. Sancțiunile pentru astfel de fapte se încadrează între 1.305 și 2.900 lei. Astfel de situații au fost întâlnite în zone precum Musicescu, Antenei, Circumvalațiunii, Republicii etc.

Comentarii

comentarii