Acasă Sănătate Peste 21.000 de doze de vaccin antigripal pentru Timiș

Peste 21.000 de doze de vaccin antigripal pentru Timiș

1755
DISTRIBUIȚI

Pentru anul 2019, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1. 500 000 doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Deși medicii de familie din Timiș au solicitat peste 30.000 de doze de vaccin gripal, Ministerul Sănătății a repartizat numai 21.860 de doze.

În septembrie și octombrie au ajuns două tranșe de vaccin, iar în noiembrie vor ajunge și celelalte două tranșe. Nu au fost raportate cazuri de gripă în Timiș.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.

„În ultimii doi ani am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare „door-to door” pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat.

Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

Comentarii

comentarii