Acasă Eveniment Peste 400.000 țigări de contrabandă, ascunse într-un TIR

Peste 400.000 țigări de contrabandă, ascunse într-un TIR

730
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, ascunse într-un automarfar, aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate ce urmau să fie introduse ilegal în ţară. În data de 24.09.2019, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară un cetăţean în vârstă de 30 de ani, domiciliat judeţul Arad, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF şi semiremorcă marca KRONE, ambele fiind înmatriculate în România. Șoferul a transportat 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra TIR-ului. În semiremorca acestuia au fost descoperiţi 22 de paleţi, ascunşi prin metoda „capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate.

Cantitatea estimată de ţigări, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Îîn cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă. Pe numele şoferului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii