Acasă Actualitate Peste 900 de studenți înscriși la specializările de licență și masterat din...

Peste 900 de studenți înscriși la specializările de licență și masterat din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”

DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat, în cadrul conferinței de presă din data de 23.07.2014, că, s-au înscris la una, sau mai multe specializări de licență din cadrul UVVG, un număr de 600 de studenți, pentru cele 3000 de locuri alocate celor 34 de specializări și 400 de înscriși la nivel de masterat, unde sunt alocate 1300 de locuri, la cele 24 de studii aprofundate.

„Consiliul de Administrație și Senatul Universității au revizuit facilitățile acordate studenților pentru anul acesta și au hotărât să nu se perceapă taxă de înscriere și nici taxă de admitere, dar nici alte taxe suplimentare, cum ar fi taxa de înmatriculare. Oferta academică este una deosebită: 34 de specializări licență, 24 studii aprofundate la nivel de masterat, 6 cursuri postuniversitare de specialitate, Şcoală doctorală în domeniile medicină şi biologie şi o Şcoală postdoctorală. Începând de mâine (n.n. azi), Școala post doctorală își va deschide cursurile, prin proiectul „ Programe doctorale şi post-doctorale de excelenţă pentru formarea de resurse umane înalt calificate pentru cercetare în domeniile Ştiinţele Vieţii, Mediului şi Pământului”, unde îl avem alături de noi pe primul lector, prof. dr. Aurel Pisoschi”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
Prof. univ. dr. Anca Hermenean, managerul de proiect, din partea UVVG, a declarat că partenerii proiectului sunt Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea de Vest Timişoara şi Institutul de Biologie Celulară „Nicolae Simionescu” Bucureşti. „În proiect sunt cuprinse domeniile biologie, geografie, geologie, științele vieții și pământului. În cadrul proiectului sunt cursuri de specialitate și cursuri generale. Cele generale se referă în special la redactarea proiectelor și conducerea proiectelor, managementul proiectelor, evaluarea și respectarea principiilor de etică în știință, atât ca principii etice în biologie, cât și principii etice generale, care se referă la frauda în știință. În final, cunoștințele cursanților vor fi evaluate printr-un examen realizat pe platforma proiectului.”, a precizat prof. dr. Aurel Pisoschi.
Baza materială pentru noul an academic 2014-2015
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” pregătește întreaga bază materială pentru noul an academic 2014-2015, în cele trei campusuri universitare: Campusul de la Macea, Campusul Facultății de Medicină de pe platforma Spitalului Județean Arad și Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, unde funcționează și Institutul de Științe ale Vieții cu centrele și Biobaza de cercetare, care este în plină activitate și pe timpul verii. „Facilitățile acordate de Universitatea noastră sunt deosebite, pentru foarte multe categorii de absolvenți de liceu, promoția 2014, deoarece suntem o Universitate umanitară, iar dincolo de bani trebuie să vedem aspectul moral pe care dorim să-l prezentăm ca o încurajare a acestor viitori studenți, care urmează Universitatea noastră. Vom școlariza și absolvenţi de liceu fără diplomă de bacalaureat, prin colegii universitare, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr. 49 din 26 iunie 2014, iar profilul colegiilor va fi dat de programele acreditate, din facultăţile organizatoare”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Specializările pentru anul academic 2014-2015 au fost prezentate de către decanii celor șase facultăți din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care pot fi vizualizate pe site-ul www.uvvg.ro, sau la Oficiul Permanent de Înscriere aflat pe B-dul. Revoluției 94-96.
Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, a subliniat că, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” îi așteaptă cu drag pe absolvenții de liceu să se înscrie la Universitatea arădeană. „Ne-am îmbunătăţit condițiile de școlarizare, iar oferta academică a Universității noastre a fost prezentată în cadrul mai multor acțiuni, dintre care amintesc Ziua Porților Deschise, Ziua Facultăților și Târgul Educației Universitare. Vrem să întărim în continuare cele șase facultăți ale Universității noastre, iar prin Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară dorim să arătăm că, în Arad, se face medicină de calitate, atât prin dotările, care s-au realizat în ultima perioadă, cât și prin creșterea calității cadrelor didactice și de cercetare științifică, a conferințelor și workshop-urilor internaționale”.
Colaborare ştiinţifică între UVVG și Universitatea din Novi Sad
Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a prezentat și vizita delegației UVVG la Universitatea din Novi Sad (Serbia), unde a participat la conferinţa „Training course on chemical contaminants in the environment”, organizată de Centrul de Excelenţă în securitatea alimentelor şi riscuri emergente din cadrul Facultăţii de Tehnologie, dar și relațiile de colaborare și proiectele Universității din Novi Sad cu Universitatea Nankai din China.
Cu această ocazie, s-a semnat și un protocol de colaborare ştiinţifică între Centrul de Excelenţă de la Novi Sad şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, având ca scop dezvoltarea activităţii de cercetare în domeniul ştiinţelor vieţii și accesarea de proiecte științifice europene şi internaţionale.

Comentarii

comentarii