Acasă Actualitate Planul primarului Nicolae Robu de a acapara ce a mai rămas din...

Planul primarului Nicolae Robu de a acapara ce a mai rămas din fotbalul timișorean

DISTRIBUIȚI

Nu este pentru prima dată când primarul Timișoarei lansează o ideea ciudată și încearcă să o legitimizeze pe seama unor pseudo-sondaje făcute pe o rețea de socializare.

Sondajul lansat pe facebook de primarul Nicolae Robu, privind ideea sa de fuziune între ACS Poli și ASU Politehnica Timișoara, a avut rezultatul așteptat. Nici nu se putea altfel, din moment ce singurul răspuns valabil era aprobarea fuziunii. Prin modul în care au fost puse cele două întrebări primarul îi invita pe suporterii celor două echipe să fie de acord cu ideea sa năstrușnică. Au fost, după cu recunoaște și Robu, multe comentarii ale celor care nu vor fuziune, dar acestea nu au fost luate în considerare. Nici măcar nu știm câte au fost pentru că primarul le-a șters, deranjat că fanii nu sunt de acord cu el. Și ”veninul” a fost postat de cei care încă nu au fost dați afară de pe pagina edilului.

”Pentru că mai mulți timișoreni mi-au cerut și s-au exprimat ca atare în diverse circumstanțe să inițiez un dialog între cele două cluburi, în ideea fuziunii lor, am lansat un sondaj prin care am vrut să văd ce-și doresc, de fapt, fanii celor două echipe, pt că eu consider că de aici trebuie plecat.

Au răspuns la sondaj 1.958 de persoane care se declară fani ai celor două echipe și sunt de acord cu fuziunea. Evident, fiecare dintre echipe are și fani care nu sunt de acord cu fuziunea. Dintre cei care sunt de acord cu fuziunea:

  • 958, reprezentând 48% din totalul repondenților sunt fani ACS
  • 1.000, reprezentând 52% din totalul repondenților sunt fani ASU”, este postarea victorioasă a primarului Robu.

Edilul a mai menționat, culmea, că ”aplicația de sondare folosită nu permite decât două variante de răspuns. Prin urmare, nu mi-a dat posibilitatea să văd câți fani ai fiecăreia dintre echipe nu sunt de acord cu fuziunea. Aceștia au avut posibilitatea să se exprime prin postări și au și făcut-o. Din păcate, au făcut-o printr-o nouă revărsare de venin, cum rar mi-a fost dat să văd! Dar, eu trec și peste aceasta, cum am trecut din 2012 peste atâtea și atâtea altele!”.

Și pentru că acum are în spate aproape 2.000 de conturi de facebook care sun de acord cu ideea sa Nicolae Robu spun că se va pronunța și va acționa ca atare ”atunci când voi fi complet edificat asupra mai multor aspecte ce obligatoriu trebuie avute în vedere în context”.

Primarul nu a uitat să-i ironizeze pe suporterii ASU Timișoara, care au ținut cu greu echipa în liga a II-a și care sunt pur și simplu îngroziți de ideea de a-și vedea clubul pe mâna lui Robu. ”Nu pot să nu arăt ridicolul unor poziții care, în traducere liberă, înseamnă: Voi, ACS, ați redobândit palmaresul istoric, drepturile exclusive asupra numelui și culorilor, ați ajuns la loturi de seniori și juniori cu care, pe lângă că ați retrogradat pe nedrept, ați bătut, printre alții, pe CFR Cluj și pe Dinamo, ei bine, desființați-vă acum și dați-ne totul nouă, la ASU, sub o nouă serie de injurii”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii