Acasă Actualitate Ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată până în această seară la ora...

Ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată până în această seară la ora 23:00

DISTRIBUIȚI

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente în cea mai mare parte a ţării până în această seară la ora 23:00, fiind emisă o avertizare cod portocaliu.

O avertizare cod portocaliu este în vigoare de vineri de la ora 10:00 până la ora 23:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente.

”În Transilvania, Maramureş, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia şi în jumătatea de nord a Crişanei, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 35…50 l/mp şi izolat peste 60…70 l/mp”, precizează ANM, adăugând că ploi abundente se vor semnala şi în restul Munteniei şi Moldovei, dar pe arii mai restrânse.

În acelaşi interval, este valabilă şi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse la munte.

Conform meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25…35 l/mp.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri şi în celelalte regiuni.

De asemenea, de vineri seară, de la ora 23:00, până sâmbătă dimineaţă la ora 10:00 sunt anunţate ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei şi local în Moldova.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.       În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Vremea se va menţine în general instabilă şi în următoarele zile”, precizează ANM.

 

Comentarii

comentarii