Acasă Actualitate PNL a lansat o petiție online adresată Avocatului Poporului pe tema modificărilor...

PNL a lansat o petiție online adresată Avocatului Poporului pe tema modificărilor la Legea Educației

497
DISTRIBUIȚI

bac eliminati

Partidul Național Liberal (PNL) a lansat marți o petiție online prin care i se cere Avocatului Poporului să atace noua Lege a Educației la Curtea Constituțională și a anunțat totodată că parlamentarii liberali vor redacta și o moțiune simplă prin care, la începutul sesiunii parlamentare din toamnă, vor solicita demisia miniștrilor Remus Pricopie și Mihnea Costoiu.

‘PNL se solidarizează astfel cu societatea civilă în demersul de contestare a OUG nr.49/2014 și face un apel la cetățeni să semneze această petiție pentru a arăta Guvernului Ponta că vocea contestatarilor nu poate fi ignorată. Numai printr-un efort conjugat între clasa politică și societatea civilă vom reuși, sperăm, să-l convingem pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, să conteste la Curtea Constituțională noua lege’, se arată într-un comunicat remis de PNL.
Liberalii mai spun că, prin lansarea petiției, vor să tragă un semnal de alarmă în ce privește Ordonanța de Urgență nr. 49/2014, considerând că ‘numeroase’ prevederi ale acesteia contravin Constituției, întrucât afectează drepturi garantate de Legea fundamentală, cum este dreptul la educație, fără consultarea celor vizați direct de aceste schimbări.
‘Partidul Național Liberal nu va asista impasibil la distrugerea totală a învățământului românesc și, la începutul sesiunii parlamentare din această toamnă, va redacta o moțiune simplă prin care va cere demisia miniștrilor Pricopie și Costoiu’, se mai precizează în comunicatul PNL.

Comentarii

comentarii