Acasă Actualitate PNL Timiș i-a cerut demisia, iar consilierul local USR Aida Szilagy și-a...

PNL Timiș i-a cerut demisia, iar consilierul local USR Aida Szilagy și-a depus-o

DISTRIBUIȚI

PNL Timiș a solicitat, marți dimineața, public demisia consilierului local timișorean Aida Szilagy. Cererea vine după ce Curtea de Apel Timișoara a decis că aceasta deține un imobil care a fost ridicat fără autorizație de construire. De asemenea, liberalii cer și primarului Timișoarei, Dominic Fritz, să emită o decizie de demolare a construcției respective.

”În contextul deciziei Curții de Apel Timișoara care arată că doamna consilier Aida Szilagy deține un imobil în Timișoara construit fără autorizație de construire, demisia dnei Szilagy a rămas singurul act de onoare admisibil. E o chestiune de morală și de onoare. Liberalii din Timiș solicită, de asemenea, primarului Dominic Fritz să emită cu celeritate decizia de demolare a construcției ilegale”, a anunțat PNL Timiș.

Pentru Alin Nica, șeful PNL Timiș, acest subiect este considerat o nouă gafă politică a primarului Fritz și a colegilor săi de partid.

”Am pierdut demult numărul gafelor politice și administrative pe care Dominic Fritz și colegii săi de partid le tot produc și care inevitabil afectează grav imaginea orașului nostru. «Revoluția bunei guvernări» sau «Hotărâți să schimbăm România» – două dintre sloganurile USR – rămân doar vorbe pe hârtie? Legea trebuie să fie lege pentru toți cetățenii, iar cei care se află în serviciul public au, cu atât mai mult, datoria să respecte normele și să fie ei înșiși modele de spirit civic”, a transmis președintele PNL Timiș, Alin Nica.

PNL Timiș și PNL Timişoara au mai anunțat că așteaptă poziția publică a primarului Dominic Fritz pe această speță care pune, din nou, într-o situație jenantă administrația locală.

UPDATE. Szilagy își anunță demisia din funcția de consilier local

La scurt timp după anunțul PNL, Aida Szilagyi, consilier local USR, și-a anunțat retragerea din funcția de consilier local.

”Aleg să mă retrag din Consiliul Local în urma deciziei finale a instanţei prin care sunt anulate autorizaţiile de construcţie emise pentru clădirea noastră, în anul 2008, respectiv 2017, fără alte implicaţii. Am intrat în politică pentru a-mi pune experienţa şi cunoştinţele în slujba comunităţii şi pentru a contribui la un oraş mai verde, ceea ce am şi făcut în aceşti doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în Consiliul Local următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanţei, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local şi în administraţie. A fost o onoare pentru mine să slujesc comunităţii”, a transmis Aida Szilagyi.

Luni a fost dată sentinţa finală în dosarul care privea ridicarea ilegală a unui bloc în locul extinderii unei case unifamiliale aparţinând Aidei Szilagyi.

Judecătorii Curţii de Apel au dat câştig de cauză vecinilor consilierei, care s-au adresat instanţei după ce au văzut că Aida Szilagyi şi soţul ei au transformat casa în bloc cu 9 apartamente, pe strada Rapsodiei 13 din Timişoara.

”Respinge recursurile formulate de recurenţii-pârâţi Municipiul Timişoara, prin primar, primarul municipiului Timişoara, Szilagy Sorin Nicolae şi Szilagy Aida-Sorina, împotriva sentinţei civile nr. 534/14.06.2022, pronunţată în dosar nr. 2158/30/2018, de Tribunalul Timiş, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Pârvu Cosmin Alexandru şi Pârvu Mihaela Lavinia. Obligă recurenţii-pârâţi să plătească intimaţilor-reclamanţi suma de 5849,94 cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea recurenţilor-pârâţi de acordare a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, că neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată azi, 28.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia finală a magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, care au menţinut sentinţa colegilor lor de la Tribunalul Timiş, dată în vară.

Conform declaraţiei de avere, Aida Szilagyi, împreună cu soţul ei, are 7 terenuri intravilane (două de câte 500 mp în Ghiroda, unul de aproape 7000 mp în Dumbrăviţa, 3 în Timişoara, de aproximativ 550 mp fiecare, şi încă unul în judeţ, de 600 mp). Aida Szilagyi mai are, tot împreună cu soţul, 5 case, trei în Timişoara (de 190, 170 şi 795 mp) şi două în Dumbrăviţa (de 248 şi 256 mp), dar şi un apartament în Olanda. Familia Szilagyi are 3 maşini, dar şi peste 300.000 de euro în conturi.

Comentarii

comentarii