Acasă Eveniment Poliția în acțiune. Peste 400 de sancțiuni contravenționale și 45 de permise...

Poliția în acțiune. Peste 400 de sancțiuni contravenționale și 45 de permise de conducere reținute

806
DISTRIBUIȚI

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 45 de permise de conducere.

În perioada 01 – 03 martie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 454 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 45 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

La data de 02 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Gării, un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Un bărbat de 48 de ani, fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe DN 69. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,97 mg/l.

La data de 03 martie a.c., poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Sînandrei au oprit pentru control, pe DN 69, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, care nu avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu este înmatriculat.

Totodată, poliţiştii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat,  conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

 

Comentarii

comentarii