Acasă Eveniment Poliția locală îi amendează pe șoferii care ocupă locurile persoanelor cu dizabilități

Poliția locală îi amendează pe șoferii care ocupă locurile persoanelor cu dizabilități

378
DISTRIBUIȚI

Autovehiculele care sunt parcate pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități au intrat în vederea polițiștilor. Cele mai multe cazuri de acest fel au fost semnalate pe străzile Gh. Dima, V. Balmuș, Piatra Craiului, Orion, Daliei, Paris, I. Văcărescu, Martir I. Stanciu și N. Lenau. Aici s-au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale în acest an, 171 fiind acordate doar în ultimele două luni.

Cei care ocupă în mod abuziv, fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală și care, astfel, îi pun în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele încalcă prevederile OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise. Acestor persoane se acordă amenzi între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

De asemenea, Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise. Altfel, aceștia riscă sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor. În acest fel se evită și punerea în dificultate a persoanelor care chiar au nevoie de astfel de locuri special amenajate.

Comentarii

comentarii