Acasă Actualitate Poliția Locală Timișoara precizează că au fost mai multe reclamații de la...

Poliția Locală Timișoara precizează că au fost mai multe reclamații de la cetățeni deranjați de nivelul ridicat al zgomotului de la terasa D’Arc

DISTRIBUIȚI

Referitor la informațiile apărute în mediul online, legate de sancțiunile aplicate societății comerciale D’Arc Management SRL, Poliția Locală Timișoara face următoarele precizări:

Poliția Locală are ca atribuții și verificarea modului în care firmele respectă legislația referitoare la desfășurarea activităților comerciale, inclusiv cele legate de respectarea legislației referitoare la  tulburarea liniștii locuitorilor.

Astfel, la finalul anului trecut, în urma reclamațiilor primite de la cetățenii care locuiesc în zonă și care au fost deranjați de nivelul ridicat al zgomotului pe timpul nopții, polițiștii locali s-au deplasat la sediul D’Arc, din Piata Unirii. În urma verificărilor întreprinse la fața locului, au sancționat societatea comercială pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, articolul 2, punctul 26, pentru tulburarea linistii pe timp de noapte. La câteva zile distanță, situația s-a repetat și polițiștii locali s-au deplasat din nou la fața locului, unde au constatat încălcarea legii și au aplicat o nouă sancțiune pentru tulburarea linistii pe timp de noapte.

Procesele verbale de constatare întocmite la fața locului au fost aduse la cunoștința reprezentantului societății, fiind consemnat acest lucru la rubrica de mențiuni, dar acesta a refuzat să le preia pe semnătură, iar consemnarea mențiunilor acestuia în rubrica ”Mențiuni (obiecțiuni) ale contravenientului” atestă faptul că acesta era la fața locului la momentul întocmirii proceselor verbale.

Conform aceluiași act normativ, articolul 3, alin.4, în cazul repetării contravenției, se dispune și măsura suspendării activității localului public pe o perioada de la 10 la 30 de zile.  De altfel, referitor la acest aspect, legiuitorul a stabilit clar ca propunerea de suspendare să fie făcută după constatarea repetabilității și nu aleatoriu, prin formularea că agentul constatator poate să propună suspendarea.

Referitor la faptul că aceste sancțiuni au fost contestate, menționăm că nici până la această dată nu ne-au parvenit astfel de comunicări din partea instanței.

Poliția Locală Timișoara precizează faptul că este alături de agenții economici și susține economia locală, dar este alături și de cetățenii orașului și cu toții trebuie să înțeleagă că este necesară respectarea legii. Nu există unități de măsură diferite pentru situații similare, indiferent cine este cel care nu respectă legislația în vigoare.

Comentarii

comentarii