Acasă Eveniment Polițiștii Gică și Ionuț au prins după o acțiune ca-n filme, cu...

Polițiștii Gică și Ionuț au prins după o acțiune ca-n filme, cu urmăriri și focuri de armă, hoții care au furat banii unei bunicuțe

882
DISTRIBUIȚI

Doi polițiști din Mehedinți au reușit să prindă patru hoți care furaseră 20.000 de lei de la o bătrână dintr-un sat. Acțiunea polițiștilor a presupus o urmărire cu mașinile și focuri de armă și s-a încheiat cu capturarea hoților. Cei doi agenți nu sunt la prima misiune reușită.

Isprava celor doi este relatată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. Hoții au ajuns în curtea bătrânei sub pretextul că vor să cumpere televizoare vechi. În timp ce doi o țineau de vorbă, ceilalți doi au căutat prin casa femeii, până au dat lovitura: au găsit 20.000 de lei, pe care i-au furat.

„Bunicuța Gheorghița, 5 focuri de armă și un televizor vechi. Acestea sunt ingredientele unei povești cu final fericit, care a avut loc într-un sat din Mehedinți. Patru bărbați au pătruns în curtea unei bătrâne de 76 ani, singură, sub pretextul intenției de a cumpăra televizoare vechi.

În timp ce doi dintre ei i-au distras atenția și au ținut-o de vorbă, ceilalți au scotocit prin casă și au sustras suma de 20.000 lei, care reprezenta agoniseala de o viață a bunicii, păstrată pentru zile negre”, relatează Sindicatul Europol întâmplarea.

După ce bătrâna a realizat că a fost furată, a sunat la 112. Unul dintre echipaje, format din agenții Ionuț și Gică, s-a intersectat cu mașina hoților și astfel a început urmărirea. Polițiștii au tras focuri de armă, până când mașina urmăriților a ieșit de pe drum. Trei dintre hoți au fost prinși pe loc, iar al patrulea abia după o alergare și încă un foc de armă.

„Imediat după ce și-a dat seama că banii lipsesc și a sunat la 112, dispecerul a direcționat patrula formată din Ionuț și Gică spre locul incidentului. În goana lor, colegii au observat un autoturism care se potrivea descrierilor și care circula din direcția opusă.

În ciuda semnalelor polițiștilor, fugarii au ocolit autospeciala de poliție și au mărit viteza. După câteva zeci de kilometri și 4 focuri de armă executate, șoferul a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă. Imediat, cei 4 bărbați au luat-o la fugă însă Gică a fost pe fază și i-a imobilizat pe 3 dintre ei, în timp ce Ionuț s-a lansat într-o cursă de anduranță după cel de-a patrulea.

A tras și un foc de avertisment iar după mai multe sute de metri de alergare a reușit să îl prindă și pe al patrulea”, se mai arată în postarea sindicatului polițiștilor.

Cei doi agenți, Ionuț și Gică, au mai multe reușite la activ, printre care găsirea unor minori dispăruți, prinderea unui hoț de mașini sau confiscarea de muniție deținută ilegal.

„Nu are rost să vă mai spunem că cei doi polițiști au avut rezultate notabile de-a lungul anului, reușind să găsească 3 minori dispăruți înainte să cadă pe mâna traficanților de carne vie, au prins autorul unui furt de auto și au ridicat în vederea confiscării muniție letală deținută ilegal.

Poate această ultima “ispravă” a polițiștilor le va aduce un loc în fruntea listei de salarii de lucrări de excepție, mult prea aglomerată de secretare, șoferi sau alte pile ale șefilor”, arată Sindicatul Europol, conform digi24.ro.

Comentarii

comentarii