Acasă Eveniment Polițiștii locali au ridicat o mașină parcată neregulamentar, în care se afla...

Polițiștii locali au ridicat o mașină parcată neregulamentar, în care se afla o fetiță de 6 ani

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Arad, ajutați ce cei de la firma Recons, au ridicat o mașină parcată neregulamentar, în care se afla o fetiță de 6 ani, pe care au observat-o abia după jumătate de oră.

Conform specialarad.ro, evenimentul a avut loc pe strada Mărășești, în apropierea sensului giratoriu din Piața Spitalului (Intim). Un autoturism gri, marca Opel, bloca o cale de acces, așa că polițiștii locali deplasați la fața locului au constatat fapta și au procedat în consecință: au solicitat mașina de ridicări de la Recons. În mașină se afla însă o fetiță de 6 ani. Acest lucru a fost constatat cei de la Recons abia după 30 de minute, când au dat jos mașina de pe platformă, și au fost alertați de bătăile disperate în geam ale micuței. Ei i-au anunțat pe polițiștii locali.

În urma evenimentului Direcția Generală a Poliției Locale Arad face următoarele precizări:

”– Fetița cu vârsta aproximativă de 6 ani a fost lăsată nesupravegheată într-o maşină cu geamuri lateral spate fumurii de către bunicul său care parcase acest vehicul într-o zonă care bloca o cale de acces,

– polițiştii locali care au ajuns la fața locului au inspectat şi verificat maşina. Nu s-a constatat prezența unei persoane în interiorul vehicului, semn că fetița fie dormea sau s-a ascuns. Din cauza geamurilor fumurii şi a locului umbrit nu a existat o vizibilitate bună.

– de la sosirea patrulei DGPL până la venirea echipajului Recons cu trailerul de ridicare a durat aproximativ 30 de minute. La acest interval se adaugă şi timpul necesar sosirii patrulei DGPL solicitate prin dispecerat. Nu putem estima cât timp a fost lăsată fetița singură în masină din momentul parcării până în momentul sesizării telefonice către Poliția Locală;

– verificarea maşinii a fost realizată de către 2 polițişti locali şi 3 angajați ai Recons care au efectuat procedura de ridicare pe trailer. Niciunul nu a sesizat copila, ceea ce ne indică faptul că probabil, aceasta s-a ascuns.

– fetița a fost observată doar la sosirea în parcarea societății de ridicări, unde angajații au avut grijă să se simtă în siguranță până la venirea aparținătorului;

– bunicul a ajuns la Recons condus chiar de echipajul Poliției Locale, care a dispus ridicarea vehicului. Patrula l-a preluat din locația unde parcase maşina cu fetița înauntru. Acesta a fost bucuros că fetița a fost localizată.

– Direcția Generală de Poliție Locală va sesiza Protecția Copilului cu privire la acest incident”.

Comentarii

comentarii