Acasă Actualitate Polițiștii locali vor trimite pliante timișorenilor care reclamă mașini abandonate, de multe...

Polițiștii locali vor trimite pliante timișorenilor care reclamă mașini abandonate, de multe ori fără temei

DISTRIBUIȚI

Timișorenii au trimis Poliției Locale, în acest an, 717 reclamații referitoare la mașini abandonate. În multe cazuri, polițiștii nu pot face nimic deoarece autoturismele semnalate nu se încadrează în condițiile prevăzute de lege pentru a putea fi ridicate. De cele mai multe ori, acestea nu sunt abandonate de mai mult de un an, termenul minim după care autoritățile pot lua măsuri.

„Reamintim că potrivit Legii 421/2002, vehicul abandonat reprezintă vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale de cel puțin un an de zile, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improrie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului”, au reamintit polițiștii locali.

În total, peste 1300 de autovehicule au intrat în baza de date a poliției locale, ca fiind posibil abandonate sau fără stăpân, de la începutul acestui an.Peste 400 nu s-au încadrat în prevederile legale și peste 800 au fost ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali, dar și de Societatea Drumuri Municipale SA.

Pentru ca cetățenii să înțeleagă fenomenul, polițiștii locali vor împărți 10.000 de flyere tipărite care cuprind informații referitoare la legislația pe linia autovehiculelor abandonate. Pliantele vor fi înmânate în cadrul diverselor campanii desfășurate de Poliția Locală, dar vor fi, de asemenea, și transmise în plic cetățenilor care fac sesizări pentru a fi informați cu privire la legislația din domeniu.

„Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective pe peste un an de zile, așa cum prevede legea”, mai transmite Poliția Locală Timișoara.

Comentarii

comentarii