Acasă Actualitate Postul Paștilor – cale spre frumusețea minții, a curățirii sufletului și trupului...

Postul Paștilor – cale spre frumusețea minții, a curățirii sufletului și trupului pentru a deveni mai buni!

375
DISTRIBUIȚI

Conferința „Postul, cale spre frumusețea minții” a fost susținută de părintele ieromonah Ioanichie Petrică la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” din Vasiova, Bocșa, cu prilejul începerii Postului Paștilor 2020.

În prag de începutul Postului Sfintelor Paști, o astfel de discuție a fost binevenită și bine primită de cei prezenți, părintele Ioanichie insistând pe „frumusețea minții” dobândită și pe calea postului, nu doar a educației. De asemenea, încă o dată, s-a făcut precizarea că postul nu înseamnă doar abținerea de la anumite feluri de mâncare, însemnătatea acestuia fiind una mai profundă, postul fiind și despre rugăciune, fapte bune, hrană sufletească, gânduri bune, curățirea sufletului și a trupului și, prin toate acestea, apropiere de Dumnezeu, a explicat Gabriela Ștefan.

Preț de mai bine de o oră, copiii și tinerii prezenți au ascultat cu atenție și interes, și-au arătat curiozitatea punând tot felul de întrebări, dar au și răspuns întrebărilor adresate de părintele Ioanichie: „A ține post, a posti, înseamnă să ne controlăm corpul și mintea și să-i demonstrăm lui Dumnezeu că nu cedăm ispitelor, iar prin post ne putem apropia mai mult de Dumnezeu. Postul este important pentru curățirea sufletului și a trupului, astfel putem deveni mai buni și cu o minte frumoasă” a afirmat Maria.

„Trebuie să respectăm postul și să ne pregătim trupul, mintea și sufletul pentru o mare sărbătoare, cea a Învierii Mântuitorului. Postul ne ajută să gândim limpede și frumos și să iubim, să iertăm și astfel să-l aducem pe Dumnezeu în viața noastră”, a răspuns Beniamin, cel care își dorește să devină preot.

Comentarii

comentarii