Acasă Actualitate Patru ani de când „poarta ucigașă” de pe Calea Lugojului a luat...

Patru ani de când „poarta ucigașă” de pe Calea Lugojului a luat viața unui tânăr de 24 de ani. Și niciun vinovat

DISTRIBUIȚI

Vineri, 17 septembrie 2021, se împlinesc patru ani de la furtuna din 2017 care a dus la pierderi de vieți omenești, la rănirea a zeci de persoane și la pierderi materiale de milioane de lei. Una dintre victime a fost Vlad Baici, un student la medicină, în vârstă de 24 de ani. Nenorocul acestuia a fost faptul că se afla chiar sub poarta de intrare în oraș de pe Calea Lugojului, atunci când aceasta s-a prăbușit.

O importantă parte din vină a avut-o, în acest caz, administrația Robu, care reabilitase cu doar doi ani în urmă acea poartă. Autorizația de construire, dată pentru o „lucrare de urgență”, nu respecta rigorile legale. În octombrie 2018, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) arătase că nu au fost luate toate măsurile de siguranță. Ulterior, faptul că lucrările de modernizarea au fost ilegale a fost confirmat inclusiv de instanțele de judecată. Altele porți identice, cele de pe Calea Aradului și Calea Șagului, erau în aproximativ aceeași situație, însă au fost demontate înainte de a face alte victime.

Cât despre vinovați, încă nu se știe mare lucru. Dosarul s-a plimbat în primii doi ani între parchetele Curții de Apel și Tribunalului Timiș. Numărul suspecților în dosar a variat, prima dată fiind opt, ajungându-se mai apoi la 11. Mai apoi, rând pe rând, numărul a scăzut.

Vă amintim că furtuna din 17 septembrie 2017 a mai adus și alte victime în Timiș. Ar fi vorba de o femeie strivită de un copac în Grădina Zoologică din Timișoara și de cele trei persoane care au decedat în parcul din Buziaș.

Comentarii

comentarii