Acasă Actualitate Prefectul Mihai Ritivoiu spune că a identificat greşeli majore la Colterm, dar...

Prefectul Mihai Ritivoiu spune că a identificat greşeli majore la Colterm, dar va „susține politic” cererea Primăriei Timișoara de a primi alte 130 de milioane de lei de la guvern

DISTRIBUIȚI
Mihai Ritivoiu

Noul prefect de Timiș, Mihai Ritivoiu, s-a consultat cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, iar cei doi au convenit să „susțină politic” cererea Primăriei Timișoara de a primi 130 de milioane de lei pentru Colterm, în vederea continuării livrării de căldură și apă caldă. Astfel, Ritivoiu, care este și președinte PSD Timișoara, și Nica, de asemenea președinte PNL Timiș, susțin cererea semnată de primarul userist al Timișoarei, Dominic Fritz. Totuși, Ritivoiu ține să amintească de cele 50 de milioane de lei primite de municipalitatea timișoreană în noiembrie din Fondul de Rezervă, dar și de cele 15 milioane de lei primite prin schema de compensare, reprezentând 40% din sumele împărțite în toată țara.

Ritivoiu a fost învestit la finalul săptămânii trecute și, de atunci, potrivit unui comunicat al instituției pe care o conduce, a avut drept scop principal căutarea unor soluții pentru Colterm. În această ordine de idei, noul prefect ar fi purtat discuţii cu primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, cu preşedintele Consiliului Județean, Alin Nica, cu conducerea Colterm, cu conducerea Ministerului Energiei, dar și cu reprezentanţii societăţii care gestionează insolvenţa companiei.

„Pe lângă preţul gazelor naturale şi lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă în stabilirea oricăror relaţii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolvenţă în care se află Colterm şi lipsa acesteia de credibilitate, consolidată în ani de zile. Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a afirmat prefectul Mihai Rtivoiu, potrivit comunicatului.

Conform aceluiași documente, Prefectura Timiş a înaintat deja Guvernului o solicitare pentru promovarea unei Hotărâri pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei. „Colterm a mai primit în această iarnă cu 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara)”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

comentarii