Acasă Cultura Premieră! Heritage of Timișoara deschide Muzeul Mühle – totul despre marii florari...

Premieră! Heritage of Timișoara deschide Muzeul Mühle – totul despre marii florari ai orașului

1964
DISTRIBUIȚI

Heritage of Timișoara deschide, în premieră: Muzeul Mühle, miercuri, 23 septembrie 2020, de la 13:00 – 17:00, pe bv. Corneliu Coposu nr. 5, la Casa cu iederă.

Familia Mühle deține o istorie extraordinară și prea puțin cunoscută. Marii florari ai Timișoarei au adus faimă orașului prin activitățile pe care le-au desfășurat și i-au purtat prestigiul prin rozele lor, până la marile curți ale Europei.

Au lăsat în urma lor o moștenire importantă, care nu este, din păcate, coagulată într-un singur spațiu în Timișoara, astfel încât povestea familiei Mühle să fie accesibilă publicului larg, pentru a fi citită și înțeleasă de la început până la sfârșit.

Heritage of Timișoara vine în întâmpinarea acestei situații printr-o inițiativă de culegere și punere laolaltă a tuturor informațiilor, documentelor și obiectelor disponibile identificate, care au aparținut sau au o legătură directă cu renumita familie de florari timișoreni.

Colecția rezultată va putea fi vizitată în perioada 23 septembrie – 24 octombrie, la Muzeul Mühle, amenajat în interiorul frumoasei Case cu iederă de pe malul Begăi.

”Vă invităm să parcurgeți alături de noi această poveste impresionantă! Începând de astăzi și până în 23 septembrie, în fiecare miercuri vă vom povesti despre familia Mühle, pe pagina Heritage of Timişoara. Stay tuned!”, este mesajul Heritage of Timișoara.

Comentarii

comentarii