Acasă Politica Premierul Florin Cîţu anunţă înfiinţarea unui comitet interministerial care să pregătească, de...

Premierul Florin Cîţu anunţă înfiinţarea unui comitet interministerial care să pregătească, de la 1 iunie, revenirea la normalitate și cere ca BOR să se implice în campania de informare cu privire la vaccin

353
DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să pregătescă,de la 1 iunie, revenirea la normalitate.

”Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet  interministerial sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate. Acesta este prima bornă pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a declarat prim-ministrul.

El a explicat că 1 iunie este primul pas.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Am întâlnire mâine cu HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a subliniat Florin Cîţu.

De asemenea, Florin Cîțu cere ca Biserica Ortodoxă Română să se implice în campania de informare cu privire la vaccin. El susține că informația trebuie să ajungă la toți oamenii, mai ales la cei din mediul rural. Între timp a venit și răspunsul Patriarhiei României, care dă de înțeles, că bisericile vor milita în continuare pentru vaccinare, în stilul lor.

Premierul Florin Cîțu, a făcut apel la reprezentanții cultelor relgioase, să se implice în campania de informare și să ofere oamenilor, informații la zi, referitoare la vaccin.

”Fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene – să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, datele, toţi românii, să se ştie despre, să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie, şi am spus-o şi la întâlnirea cu cultele, şi mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun şi aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”, a declarat Florin Cîţu.

Răspunsul de la Patriarhia Română a venit imediat. În lăcaşurile de cult este deja stabilit modul în care credincioşii primesc informaţii despre imunizare, spun oficialii Patriarhiei.

”Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse in Broşura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea „gratuită, sigură şi voluntară”, aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor”, a transmis luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID iar membrii clerului le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

De asemenea, Vasile Bănescu i-a îndemnat pe cei care ezită să facă vaccinul să se informeze din surse sigure și să ia “decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi”.

Comentarii

comentarii