Acasă Actualitate Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pregătește noi măsuri anti-COVID-19

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pregătește noi măsuri anti-COVID-19

1056
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș anunță noi măsuri luate de instituția sa în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. „La Consiliul Județean, lupta cu pandemia este prioritatea numărul 1, și la nivel administrativ, pe lângă participarea activă în toate grupurile de lucru. Consiliul Județean Timiș va lua și câteva măsuri concrete de a ajutora munca medicilor, în gestionarea acestui flagel în România și în județ”, a declarat Alin Nica, în conferința de presă din 13 noiembrie a PNL Timiș.

Printre altele, Consiliul Județean, a spus Nica, dorește să închirieze, inițial, și să cumpere, pe urmă, zece concentratoare pentru Direcția Generală de Servicii Sociale și Protecția Copilului. Planul lui Nica este ca acestea să rămână instituției, pentru a putea fi decongestionate spitalele din județ.

Un alt proiect ar fi un call center, în cadrul aceleiași direcții, dedicat COVID-19, în mod special persoanelor confirmate, dar și a celor interesați. Cei infectați, consideră Nica, ar putea discuta inclusiv cu psihologi și alți specialiști, pentru a trece mai ușor prin perioada izolării. „Ne gândim în special la bolnavii care au nevoie de consiliere de specialitate și psihologică. Este nevoie de ascultare din partea unui persoanal specializat”, a spus Nica.

Mai mult, din fondurile economisite în cadrul programului de cooperarea transfrontalieră România-Ungaria, Nica dorește să achiziționeze o autospecială anti-COVID, adică un „mini-spital mobil”, un fel de ambulanță, mult mai bine dotată, care să aibă „tot ce este nevoie în cazuri de COVID”, explică Nica. Aceasta ar urma să conțină inclusiv concentrator de oxigen și stație de ventilare. Cei de la CJT încă evaluează costurile, mai întâi, însă, fiind nevoie și de acceptul părții maghiare.

Comentarii

comentarii