Acasă Actualitate Primăria retrage dreptul de folosinţă gratuită a unor parcele ale Sălii Olimpia,...

Primăria retrage dreptul de folosinţă gratuită a unor parcele ale Sălii Olimpia, de către Direcţia de Tineret şi Sport

DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara vrea să retragă dreptul de folosinţă gratuită a unor parcele anexe Sălii Olimpia, de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş. În anul 2007, imobilul Sala Polivalentă Olimpia (redenumită Sala Polivalentă ”Constantin Jude”) – construcţii şi terenuri a fost preluat în domeniul public al Municipiului Timişoara, în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara în baza Protocolului de predare – nr. SC 2007 – 3190/08.02.2007, încheiat între Agenţia Naţională pentru Sport – Direcţia pentru Sport a Judeţului Timiş şi Consiliului Local al Municipiului.

Necesitatea şi oportunitatea retragerii dreptului de folosinţă gratuită, instituit prin HCL/2002 către Direcţia pentru Tineret şi Sport Timiş pentru parcelele de teren menţionate, derivă din faptul că Sala Polivalentă ”Constantin Jude” (Olimpia) este proprietatea Municipiului Timişoara, iar parcelele la care facem referire, şi înscrise în extrasele de carte funciară menţionate, sunt situate în perimetrul exterior sălii. Acestea reprezintă alei amenajate pe care se realizează circulaţia pietonală înspre Sala Olimpia- intrarea dinspre Bd. Eroilor, precum şi în jurul acesteia. Pe terenul din spatele sălii de sport latura cu zona verde dinspre fostul abator, se află construcţia sediului administrativ vechi, platforma betonată şi aleea dinspre ieşirea de urgenţă a sălii. Aceste amenajări sunt de interes public cu dotări, construcţii amenajate pe acestea şi pe care se realizează accesul persoanelor, a materialelor şi echipamentelor utilizate la sala pentru diverse evenimente, precum şi pentru evacuarea de urgenţă a sălii, pentru accesul autovehiculelor de la salvare, pompieri, jandarmi şi alte intervenţii în cazuri de urgenţă şi necesitate.

“Având în vedere cele prezentate mai sus, considerăm oportun iniţierea unui proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de folosinţă gratuită a Direcţiei pentru Tineret şi Sport Timiş, pentru parcelele de teren înscrise în CF (…)”, arată proiectul de hotărâre pe care aleşii locali îl vor vota în luna decembrie.

Comentarii

comentarii