Acasă Actualitate Primăria Timișoara dorește să organizeze cinci târguri de adopție a câinilor din...

Primăria Timișoara dorește să organizeze cinci târguri de adopție a câinilor din adăpostul public

553
DISTRIBUIȚI

caine adapostReprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că în următoarea perioadă vor fi organizate cinci târguri de adopție de câini aflați în adăpostul public. Decizia municipalității a fost luată în contextul în care la ultima acțiune de sterilizare a câinilor cu stăpân au fost doar 25 de solicitanți. Câinii comunitari, pe de altă parte, ar fi deja sterilizați în proporție de 90%.

„Primăria Timișoara trece la o altă etapă, cea a organizării unei campanii de adopție a câinilor fără stăpân, care se află în adăpostul public, desfășurată de municipalitate, societatea care are în concesiune managementul populației canine și câteva asociații de protecție a animalelor. În cadrul campaniei, vor fi organizate 5 târguri de adopții canine în cartierele orașului, în perioada următoare, sub sloganul «Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!»”, transmit reprezentanții primăriei.

Încă nu s-a stabilit când vor fi organizate aceste târguri, fiind însă sugerată perioada august – octombrie 2021. Tocmai din acest motiv, reprezentanții primăriei fac apel la cetățeni: „În acest context, invităm comunitatea asociațiilor de protecție a animalelor să ni se alăture în acțiunile de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie și a adopției câinilor din adăpostul public”.

Propunerile, sugestiile, cererile de colaborare, participare și voluntariat pot fi trimise pe toată durata desfășurării campaniei august-octombrie 2021, pe adresa de e-mail: alexandra.pintea@primariatm.ro sau pot fi înregistrate pe site-ul primăriei, www.primariatm.ro. (sesizari/ mediu, parcuri și spații verzi/  animale fără stăpân)- https://www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii/.

Comentarii

comentarii