Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu tună și fulgeră, conducerea Continental Automotive nu comentează

Primarul Nicolae Robu tună și fulgeră, conducerea Continental Automotive nu comentează

927
DISTRIBUIȚI

Tensiunile între primarul Nicolae Robu şi fabrica de anvelope Continental din Timişoara continuă, după ce firma germană a anunţat că vrea extinderea unei hale, unde să fie montată, după cum spune primarul Nicolae Robu că a fost anunţat, o instalaţie de şpreiere, care nu se face cu apă sfinţită, ci cu substanţe chimice.

„Ceea ce face Continental Cauciucuri e greu de înţeles, ca atitudine. Sunt convins că aceste persoane vor avea probleme (cu stafful din Germania, n.r.). Firma Continental este una demnă de tot respectul, este un brand mondial, face lucruri de calitate şi trebuie ca toţi cei care o reprezintă să o onoreze. Astfel de atitudini ale acestor domni, nu onorează brandul”, a spus primarul.

El a explicat că atunci când cei de la Continental au cerut certificatul de urbanism l-au primit de la primărie, pentru că acolo nu se menţiona ce activităţi se vor desfăşura, dar când s-a ajuns la autorizaţia de construire, exista obligaţia de a detalia investiţie şi atunci s-a văzut că este vorba despre o instalaţie de şpreiere.

„Când au cerut autorizaţia de construcţie au avut obligaţia să detalieze investiţia şi au spus că la etajul I se va monta o instalaţie de şpreiere, care se face, după câte ştiu eu, cu substanţe chimice, nu se face cu apă sfinţită. Ce tupeu trebuie să ai?”, spune primarul Nicolae Robu.

El a reamintit că a doua zi, cei de la Continental Cauciucuri au venit la primărie şi au solicitat o întâlnire de o oră cu el, în care să discute despre disponibilitatea firmei de a sprijini proiectul Capitală Culturală Europeană 2021.

„Oamenii ăştia nu înţeleg nimic din spiritul Timişoarei, eu sunt impregnat până în ultima celulă cu acest spirit”, a comentat Robu atitudinea celor de la fabrica germană.

Directorul Continental Anvelope, Sorin Samonid, a declarat marți că firma germană a sponsorizat anul trecut un eveniment organizat de Asociația Timișoara Capitală Culturală și că a cerut Primăriei Timișoara o listă cu evenimentele din acest an, în vederea unei eventuale colaborări. Samonid a refuzat să comenteze afirmații dure lansate în ultimele zile de primarul Timișoarei.

Întrebat de presă dacă ar exista un „şantaj” din partea sa asupra firmei pentru a sponsoriza ACS Poli, Robu a negat, susţinând că orice sumă ar da, pentru orice activitate culturală sau sportivă, nu ar accepta-o ca monedă de schimb a poluării. Dimpotrivă, a spus Robu, el este cel care se simte şantajat de Continental, prin comportament.

„Cum am respins propunerea pentru Capitala Culturală, aşa o să resping şi o propunere pentru fotbal. Orice sumă va fi respinsă. Ei (sunt cei care, n.r.) fac un şantaj la adresa mea, prin astfel de zvonuri”, a conchis edilul.

Directorul Continental Anvelope spune însă că a fost contactat de reprezentanți au clubului ACS Poli, care au solicitat sponsorizări. Anul trecut Continental a sponsorizat clubul timișorean cu suma de 10.000 euro pentru o acțiune punctuală.

 

Comentarii

comentarii