Acasă Actualitate Primarul Timişoarei, din Ibiza, către romii din urbea de pe Bega: “Stop...

Primarul Timişoarei, din Ibiza, către romii din urbea de pe Bega: “Stop parangheliilor!”

296
DISTRIBUIȚI

nicolae robu

Nicolae Robu: “Aceşti cetăţeni trebuie făcuţi să înţeleagă o dată pentru totdeauna, dacă nu vor cu vorba bună, atunci cu mijloacele specifice ale instituţiilor menite să asigure respectarea legii, CĂ NU-ŞI POT FACE DE CAP ÎN TIMIŞOARA!”

Maşini luxoase, care blochează străzi, lăutari care cântă din zori şi… până în zori, ori discuţii şi certuri cu tonul dat la maxim, şi nu numai – acesta e tabloul unei nunţi de romi din oraşul de cinci stele Timişoara. De multe ori se blochează străzi, pentru că alaiul de nuntă este lung şi luxos, iar vecinii nuntaşilor aud muzica pe care nu ţineau neapărat să o asculte la ore nepotrivite. Primarul Timioarei vrea să se termine cu aceste petreceri, care îi deranjează pe alţii, iar ele să se facă mai în surdină, ori în afara oraşului. Nicolae Robu s-a săturat şi spune, chiar din concediu, din Ibiza, “stop parangheliilor dezonorante pentru Timişoara şi perturbatoare ale vieţii timişorenilor!”.

“În fapt, le cerem, fix cum cerem oricui, SĂ RESPECTE LEGEA!”

“Începând din iunie 2012, de când am devenit primar al Timişoarei, am adresat, în fiecare vară – date fiind antecedentele lor binecunoscute-, cetăţenilor de etnie rromă, apeluri să nu organizeze pe raza municipiului petreceri gălăgioase, epatante, care perturbă traficul şi /sau liniştea publică. Nu-i tratăm discriminatoriu pe aceşti cetăţeni, le respectăm dreptul la tradiţiile lor, dar le cerem ferm să demonstreze şi ei că respectă oraşul, neperturbându-l, că-şi respectă concitadinii de alte etnii, nederanjându-i! În fapt, le cerem, fix cum cerem oricui, SĂ RESPECTE LEGEA! Nunţile şi alte petreceri de anvergură, producătoare de gălăgie excesivă trebuie organizate în afara oraşului, în localuri şi locaţii corespunzătoare! Solicit Poliţiei Locale, Poliţiei Naţionale şi Jandarmeriei să-şi intre în atribuţii! Aceşti cetăţeni trebuie făcuţi să înţeleagă o dată pentru totdeauna, dacă nu vor cu vorba bună, atunci cu mijloacele specifice ale instituţiilor menite să asigure respectarea legii, CĂ NU-ŞI POT FACE DE CAP ÎN TIMIŞOARA! Nici măcar o dată pe an, cum am înţeles că emit unii dintre ei pretenţia!”, transmite Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii