Acasă Actualitate Problemele agriculturii – tratate cu indiferenţă de autorităţi, în Timiş?

Problemele agriculturii – tratate cu indiferenţă de autorităţi, în Timiş?

468
DISTRIBUIȚI

problemele agriculturii DSCF4043Fermierii sunt foarte nemulţumiţi, din cauză autorităţile agricole locale din Timiş, dar şi cele centrale (minister, guvern) tratează cu dezinteres problemele cu care se confruntă agricultura, în acest moment.

„Suntem trişti când vedem că această campanie agricolă a trecut neobservată de către mai-marii agriculturii româneşti. Nu se vorbeşte aproape deloc de aceasta şi nu s-a interesat nimeni cât grâu a fost produs şi ce vor face fermierii cu el, cum decurge piaţa şi care este preţul. Se pare că toată lumea tace”, a declarat Nicolae Oprea, secretatul Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş.
Cea mai dificilă chestiune o reprezintă preţul extrem de mic la grâu: 0,56 -0,58 lei kilogramul, care nu acoperă cheltuielile, iar dezinteresul procesatorilor şi al depozitarilor este de neînţeles.
„Ceea ce este foarte rău e faptul că depozitarii şi procesatorii care cumpără grâu sunt puţini, iar preţurile sunt în continuare foarte mici, 0,56 -0,58 lei kilogramul. Fermierii sunt nedumeriţi, aşteaptă cu producţia în hambar sau la marginea tarlalei şi fără bani în cont. Nici măcar la acest preţ nu sunt cumpărători”, a subliniat Oprea. Totuşi, cea mai profitabilă cultură este rapiţa, care s-a vândut şi cu 1,50 lei pe kg, şi orzoaica, care s-a vândut cu 0,83-0,84 lei pe kg.

Comentarii

comentarii