Acasă Eveniment Procurorii DIICOT au găsit 525 grame de cannabis, 222 grame de substanţe...

Procurorii DIICOT au găsit 525 grame de cannabis, 222 grame de substanţe cu efecte psihoactive, laptopuri, telefoane mobile și un pistol de airsoft. 12 persoane au fost reţinute

1574
DISTRIBUIȚI
diicot terorism 07383000

Douăsprezece persoane. dintr-o grupare care acţiona în judeţele Cluj şi Hunedoara au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, 525 grame de cannabis, 222 grame de substanţe cu efecte psihoactive, laptopuri, telefoane mobile, un pistol de airsoft fiind găsite la percheziţii. Persoanele reţinute vor fi prezentate Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

”La data de 23.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată. În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2017 – 2020, o grupare formată din 28 de persoane a desfăşurat activităţi de comercializare droguri de risc şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Cluj şi Hunedoara”, anunţă joi DIICOT.

La data de 23.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj au făcut 38 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Cluj şi Hunedoara, în urma cărora au fost ridicate 525 grame de cannabis, 222 grame de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, suma de 6484 lei, 5 laptopuri, telefoane mobile, 7 cântare electronice, un pistol de airsoft, instrumente pentru consumul drogurilor, iar până la momentul acţiunii au mai fost capturate alte aproximativ 3 kg de substanţe psihoactive.

În cursul zilei de joi, cei 12 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia şi BCCO Târgu Mureş şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca.

Comentarii

comentarii