Acasă Actualitate Programe moral-religioase pentru minorii infractori de la Buziaş

Programe moral-religioase pentru minorii infractori de la Buziaş

192
DISTRIBUIȚI

Duminică, 6 septembrie, 20 de copii din Centrul de Reeducare Buziaş (CRB) vor pleca în tabăra şcolară organizată la Centrul de Studii Biblice al Asociaţiei Precept Ministries de la Surduc, judeţul Timiş.
Participarea la tabără va fi recompensa pentru rezultatele obţinute la activităţile de instrucţie şcolară şi la activităţile educative de către minorii internaţi în CRB. În anul 2006, CRB a demarat un proiect educaţional în colaborare cu organizaţii neguvernamentale care desfăşurau programe moral-religioase cu copiii internaţi pentru diversificarea activităţilor în perioada vacanţei de vară, proiect care permitea organizarea de activităţi comune la care să participe şi minorii din celelalte două centre de reeducare din ţară. După ce în această vară, copiii din CRB au beneficiat de un program de activităţi dens, atât instructiv educative cât şi recreative, ei vor avea acum ocazia să petreacă 6 zile în tabără alături de alţi 30 de copii din centrele de reeducare Găeşti şi Târgu Ocna.
Pe perioada taberei copiii vor participa la cursuri de studiu biblic, competiţii sportive şi diverse concursuri (de pictură, de creaţie literară), activităţi care vor contribui la formarea şi dezvoltarea unor deprinderi şi atitudini necesare reintegrării în comunitate şi dobândirii unui comportament pro-social.
Întoarcerea din tabără va avea loc în 11 septembrie şi va fi urmată de o întâlnire festivă în care vor fi rememorate cele mai importante activităţi la care minorii au participat în perioada vacanţei de vară.

Comentarii

comentarii