Acasă Economic Proiect de peste 58 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de...

Proiect de peste 58 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Timişoara

469
DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului a transmis spre aprobare Comisiei Europene, în cursul lunilor noiembrie-decembrie 2009, 6 proiecte majore de investiţii în infrastructura de mediu. Aceste proiecte vizează sectorul de apă/apă uzată (judeţele Bistriţa şi Vrancea), sectorul managementului integrat al deşeurilor (judeţul Arad) şi termoficare (oraşele Bacău, Iaşi şi Timişoara).
Proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare în municipiul Timişoara în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru sporirea eficienţei energetice în procesul de furnizare a termoficării urbane” are o valoare totală de 58.346.720 de euro şi se adresează celor aproximativ 224.360 de locuitori ai municipiului Timişoara care beneficiază de serviciile sistemului existent de încălzire şi distribuie energie termică.
Proiectul presupune investiţii in reabilitarea centralelor de termoficare existente şi a reţelelor de distribuţie a energiei termice în municipiul Timişoara. Proiectul va permite reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 17%, a oxidului de azot cu aproximativ 47% şi a concentraţiilor emisiilor de pulberi cu 25%, care în prezent depăşesc limita maximă admisă. Investiţiile în sistemul de termoficare va contribui la îmbunătăţirea eficienţei energetică a acestora, prin reducerea pierderilor de căldură din reţele.

Comentarii

comentarii