Acasă Administraţie Radu Țoancă: „Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi...

Radu Țoancă: „Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro”

400
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz și-a început săptămână cu anunțarea demarării procedurii de insolvență a companiei locale de termoficare Colterm. După cum era de așteptat, au apărut imediat reacții publice, una dintre primele fiind a consilierului local Radu Țoancă, PSD. Acesta atrage atenția că procedura trebuia începută încă de acum opt luni.

„Degeaba te grăbești, dacă nu ai plecat la timp! Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro. I-am transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, atât public, cât și în privat, atât în calitate de consilier municipal, cât și în numele PSD, încă de acum 8 luni, că singura soluție de evitare a falimentului Colterm este demararea urgentă a unei proceduri transparente de insolvență cu un consorțiu de firme de specialitate. Ca de obicei, sfătuit de «specialiștii» de care s-a înconjurat, inclusiv de cel care «la 3 dimineața, trezit din somn, are soluții pentru Colterm» (viceprimarul Ruben Lațcău, potrivit unei caracterizări făcute de primar acum câteva luni – n.r.), Dominic Fritz a refuzat această soluție – pe care ne-o prezinta azi public ca pe o mare descoperire!”, scrie Radu Țoancă, într-o postare pe rețelele de socializare.

Acesta spune că ezitarea administrației Fritz a „franjurat” bugetul Colterm cu sume importante, dintre care amintește:

– amenda de 21 de milioane de euro, primită pentru lipsa certificatelor de CO2 pe anul 2020;

– punerea sub sechestru a întregului patrimoniu Colterm către ANAF, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin OG 6/2019;

-contractarea unor cantități de cărbune și gaz, scumpite de câteva ori în numai 8 luni.

Ioan Doboși, președintele CA Colterm, și primarul Dominic Fritz, în conferința din 18 octombrie

„P.S: Aș fi salutat și nu aș fi criticat conferința de presă de astăzi a domnilor Dominic Fritz și Ioan Silviu Doboși, dacă ea ar fi avut loc în luna martie a anului 2021!”, încheie consilierul local social-democrat.

În conferința de luni, primarul Dominic Fritz și președintele consiliului de administrație, Ioan Doboși, au dat asigurări că declararea insolvenței a fost „ultima soluție”. Aceasta ar face parte dintr-un „planul de restructurare” a Colterm. Mai mult, ar fi chiar primul pas în acest demers.

Comentarii

comentarii