Acasă Eveniment Renu a fost încarcerat la “Popa Şapcă”

Renu a fost încarcerat la “Popa Şapcă”

DISTRIBUIȚI

Viorel RenuCarmen Obârşanu vrea să ducă la CEDO „Cazul Renu”…
Comisarul-şef Viorel Renu, fost ofiţer în cadrul Biroului Investigaţii Criminale Timişoara, a fost încarcerat, în urmă cu câteva zile, la Penitenciarul "Popa Şapcă" din Timişoara. Acesta are de ispăşit o condamnare de 4 ani, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a găsit vinovat în cazul unei intermedieri de „şpagă” în valoare de 7.000 de euro.

Viorel Renu: "Îmi este frică de ce mi se poate întâmpla"

Cu doar o zi înainte de a ajunge după gratii, Viorel Renu declara pentru ZIUA de Vest că este convins că a deranjat pe cineva şi că îi este frică de ce i se poate întâmpla în închisoare. Tot atunci, comisarul-şef spunea că vrea să stea singur în celulă, pentru a nu putea ajunge nimeni la el. Ultima sa dorinţă nu s-a împlinit şi Renu a anjuns să stea într-o celulă cu alţi şase deţinuţi.

Carmen Obârşanu: "Cred că la mijloc este o înţelegere"

Avocatul fostului om al legii, Carmen Obârşanu, spune că sentinţa este definitivă şi poate fi atacată doar la CEDO."Au fost mai multe curiozităţi în acest dosar, eu cred că Viorel Renu a fost condamnat pentru a se oferi un exemplu opiniei publice. Nu se poate ca unul care a intermediat ceva să stea patru ani în închisoare, iar cel la care trebuiau să ajungă banii să primească o pedeapsă cu suspendare, nu este corect. Eu cred că la mijloc a fost o înţelegere, unul să pice şi altul să scape, culmea este că cel care a picat este un om care şi-a dedicat întreaga viaţă poliţiei. Mă voi adresa la CEDO pentru încălcarea drepturilor omului şi pentru că în Cazul Renu justiţia a fost injustă. Sperăm ca măcar acolo să avem câştig de cauză", spune Carmen Obârşanu, avocata fostului om al legii Viorel Renu.

La grămadă…

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Magdalena Radu, spune că Viorel Renu va avea parte de protecţie în închisoare, dar nu va sta singur în celulă. "Am luat toate măsurile de securitate pentru a nu se petrece incidente neplăcute la noi în penitenciar. Pot să vă spun că Renu va sta în celulă cu încă şase deţinuţi care nu sunt periculoşi. Începând de astăzi, comisarul şef Viorel Renu lucrează la deservire, adică lucrează în incinta penitenciarului şi nu în afara lui", spune Magdalena Radu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara.

Comentarii

comentarii