Acasă Actualitate Robu a predat cheile apartamentelor sociale din blocul primăriei de pe strada...

Robu a predat cheile apartamentelor sociale din blocul primăriei de pe strada Polonă

316
DISTRIBUIȚI

B53A4723

Primarul Timişoarei: „Noi înţelegem să îi ajutăm pe cei care sunt în nevoie, dar pe cei care sunt valizi, pot munci, îşi pot câştiga cele necesare existenţei nu-i ajutăm noi, trebuie să se ajute ei înşişi”

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a predat astăzi cheile apartamentelor de pe strada Polonă, din blocul renovat de primărie. Este vorba de locuinţe sociale, a cărora chirie ajunge la un maxim de 50 de lei. Blocul a fost cumpărat de primărie la o licitaţie, preţul fiind de aproximativ 7.000 de euro pe apartament. Oamenii din zona Polonă l-au aşteptat pe primar în faţa blocului de locuinţe proaspăt renovat şi şi-au spus păsurile. Unii erau nemulţumiţi că au primit doar o cameră, deşi au copii, iar alţii mai că dădeau în lacrimi de emoţie că au acum un loc al lor.

B53A4574

Acum, pentru aceste locuinţe sociale, este o nouă regulă – ca un membru al familiei să aibă un loc de muncă, iar venitul să fie sub salariul mediu pe economie. Au avut prioritate la primirea acestor apartamente cei evacuaţi. În acest bloc sunt 15 cazuri de evacuaţi. Sunt 99 de locuinţe sociale, 10 sunt rezervate pentru a fi atribuite în situaţii de urgenţă unor artişti sau altora categorii, un fel de locuinţe de serviciu temporare.

20 de apartamente cu două camere şi 79 de apartamente cu o cameră

B53A4676

Pe lista de locuinţe sunt 6.600 de solicitanţi (începând din 1990), dar lista s-a mai scurtat acum, drastic, în urma actualizării, ale cărei rezultate vor fi făcute publice în aceste zile. „Am repartizat astăzi 99 de locuinţe, din care 20 de apartamente cu două camere şi 79 de apartamente cu o cameră. Într-o foarte mică măsură s-a rezolvat problema locuinţelor sociale. Problema locuinţei trebuie să şi-o rezolve fiecare în parte, noi nu putem deveni un oraş asistenţial. Primăria nu rezolvă problema locuinţei pentru mii şi mii de cetăţeni. Noi înţelegem să îi ajutăm pe cei care sunt în nevoie, dar pe cei care sunt valizi, pot munci, îşi pot câştiga cele necesare existenţei nu-i ajutăm noi, trebuie să se ajute ei înşişi”, spune Nicolae Robu. În total, în acest bloc, au fost 129 de apartamente cu o cameră. 40 dintre acestea s-au transformat în 20 de apartamente cu două camere. Blocul a fost cumpărat prin licitaţie.

Comentarii

comentarii