Acasă Actualitate Robu face un mic pas în lateral în privința Asociației TM2021

Robu face un mic pas în lateral în privința Asociației TM2021

1033
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a lăsat de înțeles, în conferința de presă din 21 iulie, că dacă Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 va vota un nou statut, care să ducă la o mai bună funcționare, o parte din proiectele care trebuie implementate conform dosarului de candidatură vor putea fi făcute și prin aceasta. Acest lucru, spune tot Robu, înseamnă că trebuie aleasă și o nouă conducere, fără a explica mai mult.

„Dacă va începe să funcționeze normal, atunci, o parte din ceea ce am avem de făcut în baza Bidbook-ului poate și va fi făcută prin asociație. Dacă nu se dovedește a fi funcțională, asta este, oricum avem situația securizată și va implementat (Bidbook-ul – n.r.) prin acea nouă structură, Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale. (…) Orgoliile de ordin personal trebuie lăsate”, a spus Robu.

Acesta promite implicare personală, nemijlocită, în proiect, pentru a fi numită o nouă conducere în asociație. Totuși, rolul noi structurii rămâne cel anunțat inițial de primar. „Nu se mai pune problema ca lucrurile să se întâmple altfel decât sunt acum. (…) Vom vedea în timp. O să avem un număr minim de posturi. Nu dorim să rezolvarea problemei cu resurse umane proprii. Pentru asta există ONG-uri culturale, instituții culturale de stat și operatorii culturali independenți, care până acum nu au fost băgați în seamă. Îi invit să se implice! Să studiați Bidbook-ul! (…) Ideile trebuie să fie consonante cu Bidbook-ul”, a spus primarul, în ultima parte dând indicații artiștilor care vor să se înscrie cu proiecte.

Comentarii

comentarii